Μια γευστική δημιουργία νόστιμη και πολύ θρεπτική. Γίνεται εύκολα και ξεχειλίζει από αρώματα.
Η χαρισματική cheffe Γιώτα χρησιμοποιεί πάντα χόρτα εποχής το χειμώνα ραδίκια, ζοχούς, σέσκουλα, την άνοιξη βλήτα, παπαρούνες, καυκαλήθρες, λάπατα. Το καλοκαίρι προσθέτει κολοκυθολούλουδα και μικρά κολοκυθάκια.
Χόρτα τσιγαριαστά
Από την πολυβραβευμένη Γιώτα Κουφαδάκη, εστιατόριο Μπουκαδούρα, Παρ. Ελιάς Χαλκιδική
Υλικά για 4 άτομα
1 – 2 κιλά χόρτα εποχής, χοντροκομμένα
Μισό ποτήρι ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
Μισό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
Μισό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
Μισό ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
200 γρ. τυρί φέτα ΠΟΠ, σε κομματάκια
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα χόρτα και τα στεγνώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε την ντομάτα ή 1 κουταλιά πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα χόρτα και αφήνουμε να «τσιγαριαστούν», δηλ. να σοταριστούν , για 5 λεπτά, μέχρι να πέσει ο όγκος τους.
Ανακατεύουμε 2 – 3 φορές και προσθέτουμε τα αρωματικά, το αλάτι και το πιπέρι.
Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη φέτα και περιμένουμε να μαλακώσει λίγο το τυρί.
Σερβίρουμε σε πιάτα.