Ένα πιάτο σκέτη γλύκα, με άρωμα και χρώμα.
Το ντοματόρυζο ενδείκνυται για να κάνουμε μια αποχή από το κρέας.
Είναι πολύ ωφέλιμο και νόστιμο
Ντοματόρυζο
Yλικά για 4 άτομα
500 γρ. ρύζι γλασέ
300 γρ. ντομάτα
10 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
100 γρ. κρεμμύδι, τριμμένο
50 γρ. λιαστή ντομάτα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μισή κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.γ. μαραθόσπορο
30 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
3 κλαράκια φρέσκια ρίγανη
900 ml ζωμό λαχανικών
150 γρ. τυρί κρέμα Κατίκι ή Τσαλαφούτι
100 ml ελαιόλαδο
3 κ.σ. σάλτσα πέστο
Τρόπος παρασκευής
Ψήνουμε στο φούρνο για 35 λεπτά τις ντομάτες με τη ζάχαρη και το αλάτι και έπειτα τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαραθόσπορο στο ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Συμπληρώνουμε με ζωμό λαχανικών και τα υγρά της ντομάτας.
Συνεχίζουμε με τον πελτέ ντομάτας, τη λιαστή ντομάτα.
Τέλος, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-18 λεπτά τουλάχιστον.
Προσθέτουμε πάπρικα και τη μισή ποσότητα του τυριού.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τη ρίγανη.
Προσθέτουμε πάνω το υπόλοιπο φρέσκο τυρί και μια κουταλιά πέστο σε κάθε πιάτο και σερβίρουμε.