Η φαντασία μου σήμερα αγαπητοί μου φίλοι, δεν σας το κρύβω ότι .. καλπάζει! Πού; Στο γνωστό παραμύθι της Σταχτοπούτας που διάβασα μικρή. Βλέποντας τα στρογγυλά φρέκα μου κολοκυθάκια, μοιάζουν λες και βγήκαν από το παραμύθι της Σταχτοπούτας με την κολοκύθα, που μεταμορφώθηκε σε άμαξα.
Έτσι λοιπόν, είπα να φτιάξω ένα φαγάκι νόστιμο και ταξιδιάρικο που θα απογειώσει τη γεύση αλλά και τη φαντασία μας.
Κολοκυθάκια στρογγυλά της Σταχτοπούτας
από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά (για 6 μεγάλα στρογγυλά κολοκυθάκια):
8 κ.σ. ρύζι γλασέ
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
Την ψίχα από τα κολοκυθάκια ψιλοκομμένα στο μπλέντερ
Άνηθο
Μαϊντανό
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Κάρυ
Δυόσμο
Ρίγανη
1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
1κύβο νοστιμιάς λαχανικών σε σκόνη
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε πρώτα με λίγο ελαιόλαδο το ρύζι, μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, τον μοσχαρίσιο κιμά, τη γέμιση από τα κολοκυθάκια, όλα τα αρωματικά και τέλος όλα τα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε και 1 ποτήρι ζεστό νερό και τα αφήνουμε για 5 λεπτά, να μισοψηθούν.
Μετά γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας, αφού πρώτα τα έχουμε καθαρίσει και έχουμε βγάλει το εσωτερικό τους.
Βάζουμε τα κολοκυθάκια μας σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μία κατσαρόλα με αρκετό νεράκι, ζωμό λαχανικών και ελαιόλαδο και τα μαγειρεύουμε, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Για τη σάλτσα αυγολέμονου θα χρειαστούμε:
1 κρόκο αυγού
1 φρέσκο λεμόνι
3 κ.σ. κορν φλαουρ
1/2 ποτήρι νερό βρύσης
Το ζουμί από το φαγητό μας
2 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση για τη σάλτσα κρέμας:
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
Παράλληλα σε ένα μπολ λιώνουμε τις 3 κουτ.σούπας κορν φλάουρ με το νερό της βρύσης και το ρίχνουμε μέσα στο λιωμένο βούτυρο.
Μόλις αρχίσει να πήζει η σάλτσα μας, βάζουμε και λίγο ζουμί από τα κολοκυθάκια και στο τέλος ρίχνουμε το χτυπημένο αυγολέμονο.
Απολαμβάνουμε ένα θεσπέσιο καλοκαιρινό φαγητό.
Καλή σας επιτυχία!