Καλημέρα φίλοι μου και εύχομαι να είστε όλοι καλά. Σήμερα σας προτείνω μια διαφορετική πρόταση που είμαι βέβαιος πως θα σας εκπλήξει ευχάριστα.
Στη μαγειρική με λίγο μεράκι και φαντασία γίνονται υπέροχες δημιουργίες.
Η συνταγή όπως τη φτιάχνω παρακάτω.
Κροκέτες με πουρέ αρακά
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
200 γρ. αρακά
100 γρ. τυρί φέτα
2 κρεμμύδια
2 αυγά
3 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι άνηθο
Μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Φρυγανιά όσο χρειαστεί
Μπούκοβο που κάνει τη διαφορά
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες στο τηγάνι και ρίχνουμε 200 γρ. αρακά, με μισό φλιτζανάκι νερό να πάρει μία βράση 4-5 λεπτά.
Το ρίχνουμε με όλα τα υλικά σε ένα μπολ και πολτοποιούμε με τον πολυκόφτη(φώτο). Στο ψυγείο να σφίξει μισή ώρα. Πανάρουμε με καλαμποκάλευρο – σουσάμι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Σερβίρουμε με τζατζίκι σπιτικό τυροκαυτερή ή κάποια σως γιαουρτιού.
Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδα μας Έμβολος.
Είθε η Ειρήνη να κυριαρχήσει παντού..