Γεύση που ξετρελλαίνει … ειδικά την περίοδο των νηστειών΄, που νομίζουμε ότι δεν έχουμε πολλές εναλλακτικές. Αυτό δεν είναι σωστό το αντίθετο συμβαίνει.
Γι’ αυτό εμείς θα σας δώσουμε πολλές ιδέες για να περνάτε όμορφα… έστω και νηστεύοντας.
Η μακαρονάδα μας έχει άρωμα, χρώματα χαρούμενα, είναι εύκολη και προπαντός νόστιμη. Σκανδαλίστηκα τόσο που ξέχασα την διατροφή που κάνω με σούπες για να χάσω λίγα κιλά… Πάντος άξιζε η αμαρτία γιατί πραγματικά αυτή η μακαρονάδα χαρίζει ένα παιχνίδισμα όλων των αισθήσεων. Να ένα μυστικό για να «κερδίσετε» αυτούς που αγαπάτε …
Η συνταγή δική σας…
Aπό την βοτανολόγο Φωτεινή Κασσαβέτη εξέχουσα μαγείρισσα από την Αλεξάνδρεια
Υλικά για 4 άτομα
60γρ. πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε πλάγιες λεπτές φέτες
80γρ. πιπεριές καυτερές chili κομμένες σε πλάγιες λεπτές φέτες
20 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φετούλες
80ml ελαιόλαδο εκλεκτό
10 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
10 γρ. βασιλικό ψιλοκομμένο
3 τομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες κομμένες σε πλάγιες λεπτές φέτες
400γρ. μακαρόνια Νο 6
Αλάτι θαλασσινό
Ποικιλία πιπεριών
Για το φινίρισμα
Κορφούλες φρέσκου βασιλικού για extra άρωμα
Φτιάχνουμε πρώτα την σάλτσα μας.
Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε τις πιπεριές σε ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε να σοταριστούν για 2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε τις τομάτες και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10-12 λεπτά ρίχνοντας αλάτι και την ποικιλία πιπεριών . Ανακατεύουμε ελαφρά και χαμηλώνουμε την φωτιά.
Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε και τα φρέσκα μυρωδικά.
Παράλληλα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε για 6 λεπτά περίπου.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και με λαβίδα τα ρίχνουμε στην σάλτσα γυρίζοντάς ώστε η σάλτσα να πάει παντού.
Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο πιπέρι ακόμα ή και αλάτι.
Όπως είναι ζεστά σερβίρουμε.
Σερβίρισμα
Ο καλύτερος τρόπος σερβιρίσματος των μακαρονιών που πραγματικά κάνει την διαφορά στην εμφάνιση του πιάτου μας είναι να δημιουργήσουμε φωλιές .
Είναι πολύ απλό αφού με την πιρούνα των ζυμαρικών στριφογυρίζουμε μια μικρή ποσότητα από μακαρόνια μέχρι να σχηματιστεί ένα μικρός κύλινδρος.
Στο κάθε πιάτο βάζουμε τρείς ή τέσσερεις κυλίνδρους.
Στην καρδιά βάζουμε και μια κορφούλα βασιλικού.
Μικρά μυστικά
Εάν δεν έχουμε φρέσκες chili πιπεριές βάζουμε μόνο πιπεριές Φλωρίνης και απλά προσθέτουμε μπούκουβο ξερό.
Αν μας αρέσουν οι ελίτσες μπορούμε να βάλουμε λίγες μαύρες φετούλες.
Aν δεν νηστεύετε μπορείτε να ρίξετε λίγο πριν από το σερβίρισμα και λίγο φέτα ψιλοτριμμένη.
Τα λαχανικά “αποδίδουν” καλύτερα σε άρωμα και γεύση όταν είναι κομμένα emince, σε πλάγιες κομμένες φέτες.
Η ποικιλία επίσης πιπεριών χαρίζει άρωμα ξεχωριστό και γεύση.