Και ποιος δε θα ήθελε να δοκιμάσει ένα κομμάτι ζεστή και απολαυστική γαλατόπιτα. Ιδανική για πρωινό, αλλά κι όποτε έχουμε λιγούρα! Απλή, εύκολη και σίγουρα πεντανόστιμη. Σίγουρα θα την απολαύσουν μικροί και μεγάλοι!
Η συνταγή για εσάς:
Γαλατόπιτα
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
1,5 λίτρο γάλα
210 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
260 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
3 βανίλιες
50 γρ. βούτυρο
1 κρόκο αυγού, για την επικάλυψη
Εκτέλεση συνταγής:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, αφού όμως πρώτα χτυπήσουμε με ένα σύρμα τα αυγά.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μας πήξει η κρέμα.
Σε ένα μέτριο βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ, προσθέτουμε λίγο σιμιγδάλι στον πάτο, (όπως αλευρώνουμε ένα κέικ), ρίχνουμε τη ζεστή μας κρέμα και αλείφουμε την επιφάνεια της με 1 κρόκο αυγού.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα από πάνω.
Μπορείτε να το συνοδεύσουμε και με μία μπάλα παγωτού, σκέτη απόλαυση.
Καλή σας επιτυχία!