Μια νόστιμη πίτα χωρίς φύλλο που γίνεται τόσο εύκολα.
Μπορούμε αντί για το κατσικίσιο τυρί, να χρησιμοποιήσουμε φέτα ή γραβιέρα ή ακόμα και ελάχιστο μπλε τυρί. Επίσης και στη γέμιση μπορούμε να προσθέσουμε τα λαχανικά που μας αρέσουν, αφού τα σοτάρουμε ελαφρά όπως καρότο, κολοκυθάκι, καρέ μελιτζάνας ή και αλλαντικά.
Άρα είναι μια πίτα passe partout, δηλαδή αφήνετε τη φαντασία σας να δημιουργήσει τη δική σας αγαπημένη πίτα καλαμποκιού.
Η Χρυσούλα τη σερβίρει και στο πρωϊνό του ξενοδοχείου της, που είναι περίφημο σε όλη την Ελλάδα.
Η συνταγή δική σας…
Πίτα καλαμποκιού με κατσικίσιο τυρί
Από τη Χρυσούλα Παπαλέξη, Ξενοδοχείο Γανυμήδης Γαλαξείδι
Υλικά
2 νεροπότηρα αλεύρι από καλαμπόκι, κοσκινισμένο
1 νεροπότηρο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 αυγά μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
¼ ποτηριού ελαιόλαδο
¼ ποτηριού σπορέλαιο
200 γρ. κατσικίσιο τυρί
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 ντομάτα κομμένη σε κομματάκια
1 κεσεδάκι ψιλοκομμένα μανιτάρια φρέσκα
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη (προαιρετικά )
100 γρ άνηθο
100 γρ μαϊντανό
Για το πασπάλισμα
Κεφαλοτύρι
Τρόπος παρασκευής
Σε τηγάνι με λίγο σπορέλαιο σοτάρουμε τα μανιτάρια για 10 λεπτά.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά που τα χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα και προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το υπόλοιπο σπορέλαιο και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βροχηδόν προσθέτουμε το αλεύρι και το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε τα λαχανικά, τα μανιτάρια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα απλώνοντας το με την μαρίζ σε όλη την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε κομμάτια στο σχήμα που θέλουμε.