Δαχτυλίδια κρεμμυδιού;
Κι όμως, τα “onion rings” -για τους αγγλομαθείς- με την πρώτη ματιά ίσως σε ξεγελάσουν, ίσως τα περάσεις για τηγανιτά καλαμαράκια.. Τα “χρυσά” μας όμως δαχτυλίδια, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας υπέροχος μεζές που όταν τον δοκιμάσεις θα γλύφεις κυριολεκτικά τα δάχτυλά σου.
Η συνταγή δική σας.
Τραγανά δαχτυλίδια κρεμμύδι
από τον παραδοσιακό μάγειρα Σταύρο Τσαλαμπούνη.
Υλικά:
2 κρεμμύδια μεγάλα σε ροδέλες
ξύδι
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι
κόκκινη γλυκιά πάπρικα
Για το κουρκούτι:
150 γραμμάρια αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν
αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
200 ml μπύρα
Τρόπος παρασκευής:
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Ραντίζουμε ελαφρά με ξύδι και αλατοπιπερώνουμε. Πριν τα βουτήξουμε στο κουρκούτι, τα περνάμε από αλεύρι μιξαρισμένο με γλυκιά κόκκινη πάπρικα. Τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο. Σερβίρουμε με σάλτσα της αρεσκείας μας ή μαγιονέζα.
Αξίζει να τα δοκιμάσετε!