Μια γευστική δημιουργία superfood…
To γιαούρτι είναι από μόνο του μια υπερτροφή και όταν συνδυάζεται με φιστίκια Αιγίνης και cranberries αποκτά ακόμα μεγαλύτερη διατροφική αξία και είναι ευεργετικό για τον οργανισμό μας αφού τον θωρακίζει… έναντι των λοιμώξεων.
Αν μάλιστα σας αρέσει μπορείτε να επιλέξετε κατσικίσιο γιαούρτι αφού είναι γνωστό ότι το κατσικίσιο γάλα είναι υψηλότερης διατροφικής αξίας από το αγελαδινό ή το πρόβειο.
Η σάλτσα σοκολάτας αρέσει πολύ και στους μικρούς μας φίλους αν μάλιστα είναι και bitter την προτιμάμε.
Ζητήσαμε από τον executive chef Κώστα Γεωργατζά, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα μαγειρικής, να δημιουργήσει μια γεύση υπερτροφή, που να ενδυναμώνει τον οργανισμό και παράλληλα να αρέσει πολύ και στα παιδιά, που μόλις ξεκινά η μαθητική τους «θητεία»…
Τα φιστίκια Αίγινας ΠΟΠ και τα cranberries θωρακίζουν τον οργανισμό και χαρίζουν ενέργεια λόγω των βιταμινών και των αντιοξειδωτικών που περιέχουν.
Γιαούρτι με cranberries, φιστίκι Αίγινας ΠΟΠ και σάλτσα bitter σοκολάτας
Από τον πολυβραβευμένο Κώστα Γεωργατζά, executive chef
Υλικά
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό αγελαδινό, πρόβειο ή κατσικίσιο, 2 κεσεδάκια γιαούρτι
30 γρ. αποξηραμένα cranberries
30 γρ. ψίχα φιστίκι Αίγινας ΠΟΠ
40 γρ κουβερτούρα σοκολάτας
30 ml γάλα φρέσκο κατσικίσιο
Τρόπος παρασκευής
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα φιστίκια Αίγινας και τα καβουρδίζουμε για 1- 2 λεπτά.
Σε μπαιν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε και το φρέσκο γάλα.
Ανακατεύουμε με την μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι και το περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας.
Πασπαλίζουμε με τα cranberries και τα φιστίκια.
Σερβίρουμε την απολαυστική γευστική μας δημιουργία