Λουκουμαδοτηγανίτες – Γλυκιά αμαρτία…

Αγαπημένες γλυκές μπουκίτσες για μικρούς και μεγάλους που γίνονται με απλά υλικά και φθηνά.  Λουκουμαδάκια λουσμένα με ένα μέλι εξαιρετικής ποιότητας, φρέσκα καρύδια και κανελίτσα … ένα ποίημα…

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Τις λουκουμαδοτηγανίτες τις δοκίμασα στην Κάρυστο, λίγο έξω από την πόλη, σε ένα τοπίο μαγικό στον παλιό μύλο που έχει την δική του ιστορία…

Το μέλι βέβαια του Κώστα που είναι μελισσοκόμος και ξενοδόχος είναι μοναδικό, το κισσούρι, από ερυθρά ερείκη που βγαίνει στο βουνό Όχη, των  δρακόσπιτων και της ομορφιάς.

Η συνταγή δική σας.

Λουκουμαδοτηγανίτες 2

Λουκουμαδοτηγανίτες 

Aπό τον Κώστα Παντελή, Μελισσοκόμο

Κάρυστο

Υλικά

1 αλεύρι που «φουσκώνει μόνο του»

1 φρέσκο αυγό

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

Λίγο αλάτι

Λίγο νερό «όσο πάρει»

Λίγη ζάχαρη

Για το πασπάλισμα

Μέλι Καρύστου

Καρύδια

κανέλα

Τρόπος παρασκευής

Λουκουμαδοτηγανίτες 3Σε καθαρό κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά κατά σειρά και τα χτυπάμε με το γάντζο δυνατά μέχρι να κάνει η ζύμη φουσκάλες.

Αφήνουμε 10 λεπτά τον χυλό να «ξεκουραστεί» σκεπασμένος με διαφανή μεμβράνη.

Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο και το αφήνουμε να «κάψει».

Με ένα κουτάλι που το βρέχουμε με νερό, ανά διαστήματα για να μην κολλάει, ρίχνουμε λίγο λίγο από τον χυλό και αφήνουμε τις τηγανίτες να ροδίσουν γυρίζοντάς τες με λαβίδα και από την άλλη πλευρά.

Σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί απλώνουμε τις λουκουμαδοτηγανίτες για να φύγει το πολύ λάδι.

Τις σερβίρουμε σε πιατέλα και τις περιλούζουμε με εξαιρετικό μέλι ερείκης Καρύστου.

Τέλος, τις πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα.

Προηγούμενο άρθροΗμαθία: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων “Βέροια” και “ΚΕΡΚΙΔΑ”
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 9 Μαΐου 2022