Τυρόπιτα: Τραγανή και νόστιμη για μικρούς και μεγάλους!

Τυρόπιτα
Ελένη Σιδηροπούλου
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Για σήμερα σας έχω μία εκπληκτική πίτα με ένα φύλλο απίθανο, ξεροψημένο και τραγανό από έξω!

Ό,τι πρέπει για να χορτάσετε, τρώγεται ζεστή και λαχταριστή όλες τις ώρες της ημέρας.

Η συνταγή για εσάς:

Τυρόπιτα 3

Τυρόπιτα

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

 Υλικά για την πίτα:

750 γρ. αλεύρι για πίτες ή για όλες τις χρήσεις

330 γρ. σόδα (αναψυκτικό)

120 γρ. χλιαρό νερό

2 κ.σ. ξύδι

1 κ.γ. αλάτι

50 γρ. ελαιόλαδο

και 250 γρ. βιτάμ για το άνοιγμα των φύλλων

Τυρόπιτα 2

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.

Αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί, σκεπασμένο με μία πετσέτα. Πλάθουμε 14 μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε στο μέγεθος ενός πιάτου, 7 και 7.

Ενδιάμεσα βάζουμε βιτάμ και μετά τα αφήνουμε να ξεκουραστούν στο ψυγείο για μισή ώρα.

Έπειτα ανοίγουμε τα 7 φύλλα σε ένα μεγάλο ταψί, το τοποθετούμε από κάτω και βάζουμε ό,τι γέμιση θέλουμε.

Τέλος από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα 7 φύλλα, που πλέον γίνονται ένα μεγάλο! Χαράζουμε την πίτα και βάζουμε λίγο λαδάκι και νεράκι.

Για τη γέμιση ο καθένας βάζει ό,τι επιθυμεί. Εγώ έβαλα 2 αυγά και 500 γρ. τυρί φέτα.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα μας και το τελευταίο 10λεπτο στην κάτω αντίσταση, για να ψηθεί καλά και από κάτω.

Καλή σας επιτυχία!!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Σάββατο 16-07-2022
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 16 Ιουλίου 2022