Σούπα λαχανικών της Μαρίνας – Μια υπερτροφή για τις κρύες ημέρες

Η σούπα με διάφορα λαχανικά, πατάτες, κρεμμύδια είναι πολύ υγιεινή και εύκολη στην παρασκευή της.

Βαρδούσια
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα λαχανικά που αγαπάμε ακόμα και μπρόκολο ή κουνουπίδι. Μια ακόμα ιδέα είναι να προσθέσουμε και ζυμαρικά όπως κουσκούς, πεπονάκι, αστεράκι, αλλά και κοφτό μακαρονάκι. Θα μπορούσαμε να την πασπαλίσουμε με αγαπημένα τυριά τριμμένα, κεφαλογραβιέρα, κασέρι ή ακόμα και παρμεζάνα.

Η επιλογή δική σας. ΄Αλλωστε η μαγειρική είναι μια δημιουργική τέχνη που θέλει φαντασία…

Πάντως την ωραιότερη σούπα τη δοκίμασα στο αγαπημένο μου Διχώρι, ένα πανέμορφο χωριό πάνω στα Βαρδούσια, στην περιοχή της Ορεινής Δωρίδας.

Σούπα λαχανικών της Μαρίνας

Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, δεινή μαγείρισσα, Διχώρι Βαρδουσίων

Υλικά

4 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κομμάτια

2-3 πράσα, ψιλοκομμένα

8 μικρές πατάτες, κομμένες σε φέτες

6 ντομάτες μέτριες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους

3 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες

Μισή μέτρια σελινόριζα, τριμμένη

3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

3 κολοκυθάκια, σε ροδέλες

Ελαιόλαδο

χυμός από 2 λεμόνια

1 κ.σ. γλυκό κόκκινο πιπέρι

Αλάτι

Τρόπος Παρασκευής

Σε βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε νερό και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τα χορταρικά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. 5 λεπτά πριν κατεβάσουμε τη σούπα από τη φωτιά προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.

Αν θέλουμε μέρος των λαχανικών τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και αφήνουμε τα υπόλοιπα.

Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί ρίχνουμε αλάτι ή τα τριμμένα τυριά,

Αν μάλιστα έχει χιονίσει το μπούκοβο της πάει τρέλα.