Ένα πολύ νόστιμο και πολύ εύκολο φαγάκι με αρνί σαν γιουβέτσι με πλούσια σάλτσα.
Η Έφη «περνά» από το τηγάνι και σιγοψήνει τα παϊδάκια και στο τέλος τα φινίρει στην κατσαρόλα. Έτσι γίνεται πολύ πιο νόστιμο το φαγητό και είναι πολύ γρήγορο.
Είναι και εύκολη επιλογή αφού το αρνάκι αρέσει και τα παϊδάκια πολύ περισσότερο.
Μπορείτε να το απολαύσετε με φίλους και ένα ωραίο ξινόμαυρο κρασί ή αγιοργήτικο δένει θαύμα το γεύμα μας. Η πράσινη σαλάτα απαραίτητη και για γλυκάκι στο τέλος μια πανακότα ή παγωτό που είναι ακόμα πιο εύκολη επιλογή και αμέσως το γεύμα σας γίνεται γιορτινό.
Γιουβέτσι «πειραγμένο»
Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος
Υλικά
8 παϊδάκια από αρνάκι
250 γρ. κριθαράκι χοντρό
1 λίτρο ζωμός λαχανικών ζεστός
1 κουτί χυμό ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδo, λιωμένο
2 – 3 κλαράκια δενδρολίβανο
2 φλιτζάνια καφέ ελαιόλαδο εκλεκτό
Μισή κ.γ. μπούκοβο
Μισή κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Τρόπος παρασκευής
Από την προηγούμενη νύκτα μαρινάρουμε τα παϊδάκια σε ελαιόλαδο με καυτερή πάπρικα, πιπέρια, 1 κλαράκι δενδρολίβανο και αλάτι.
Τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το λιωμένο σκόρδο και τα παϊδάκια γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές με τη λαβίδα.
Τα αφήνουμε να σοταριστούν καλά για 8 λεπτά.
Παράλληλα σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το μπούκοβο, 1 κλαράκι δενδρολίβανο, μια πρέζα καυτερή πάπρικα, αλάτι και πιπέρια και αφήνουμε να βράσουν προσθέτοντας μόνον ένα σφηνάκι ζεστό νερό. Ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.
Προσθέτουμε τα παϊδάκια και σιγοβράζουμε σε σκεπασμένη κατσαρόλα για 5 λεπτά ακόμα χαμηλώνοντας τη φωτιά.
Σε κατσαρόλα με ζωμό λαχανικών που κοχλάζει βράζουμε το κριθαράκι al dente σε χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, και το σουρώνουμε.
Σερβίρουμε βάζοντας στη μέση κάθε πιάτου το κριθαράκι που αν θέλουμε το φορμάρουμε σε τσέρκι και το περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
Δίπλα βάζουμε τα παϊδάκια με τη σάλτσα και φινίρουμε με δενδρολίβανο.