Συνταγή: Χριστουγεννιάτικο σελινάτο με μοσχαράκι – Νόστιμο και υπέροχο!

Χριστουγεννιάτικο σελινάτο με μοσχαράκι
Anna Katahana
Γράφει η Άννα Καταχανά – ανταποκρίτρια του Έμβολος στην Θεσσαλονίκη

Χριστουγεννιάτικο σελινάτο με μοσχαράκι

Εύκολα και γρήγορα μια νόστιμη γιορτινή δημιουργία στο τραπέζι σας.  

Υλικά για 8-10 άτομα:

3 κιλά Σέλινο

1,5-2 κιλά μοσχαράκι

2 αυγά

2 λεμόνια

2 κ. σ αλάτι

1 κ.σ πιπέρι

1 κρεμμύδι

½ ποτ νερού λάδι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το σέλινο και τις ρίζες ,το πλένουμε πολύ καλά για να φύγει το χώμα που μπορεί να έχει και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

PC080208

Το βράζουμε με λίγο νερό στην χύτρα για 10 λεπτά.

 

PC080213

 

Και το αφήνουμε να κρυώσει σε μία κατσαρόλα.

Στην χύτρα τοποθετούμε το κρέας μαζί με το λάδι και το κρεμμύδι. Το τσιγαρίζουμε για ένα δύο λεπτά και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας. Το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά στην χύτρα.

PC080214

Μόλις βράσει το κρέας προσθέτουμε στην χύτρα το βρασμένο σέλινο, το αλάτι, το πιπέρι και 2 ποτήρια νερό εάν το θέλετε με αρκετό ζουμάκι. Το αφήνετε για 15 λεπτά να μαγειρευτεί.

PC080215

Όσο περιμένουμε χτυπάμε τα αυγά μας με το λεμόνι για να γίνει το αυγολέμονο.

PC080217

Μόλις ανοίξουμε την χύτρα περιμένουμε 5 περίπου λεπτά παίρνουμε λίγο ζουμί και το ανακατεύουμε με το αυγολέμονο.

PC080222

 

 

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι το αυγολέμονο να πάρει την θερμοκρασία του υπόλοιπου φαγητού. Ρίχνουμε με αργές κινήσεις το αυγολέμονο στην χύτρα και στο τέλος ανακατεύουμε για να πάει παντού.

 

PC080224

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό..

Καλή σας όρεξη και καλές γιορτές…

PC080229

Προηγούμενο άρθροΤο απαλό χάιδεμα των μωρών, με την ιδανική ταχύτητα των τριών εκατοστών το δευτερόλεπτο, ανακουφίζει τους πόνους του
Επόμενο άρθροΧειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα. Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες