Τα προνόμια στο Μετρό κι η χυδαιότητα Καρτερού – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πολλά εν ολίγοις σήμερα,

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

@ Γράψαμε και χθες για τους 21 του Μετρό και την απεργία που διέλυσε την Αθήνα. Όπως έχουμε γράψει επανειλημμένως ότι αυτοί οι περίεργοι τύποι στο Μετρό κι οι συνδικαλιστές τους ΔΕΝ σέβονται την κοινωνία που τους θρέφει πλουσιοπάροχα.  Μόνο αυτοί και οι της ΔΕΗ έχουν τόσα προνόμια. Εις βάρος όχι μόνο της κοινωνίας αλλά και της λογικής.

Ακούστε: 

Α. Έχουν την καλύτερη συλλογική σύμβαση εργασίας την οποία κατάρτισαν συνδικαλιστές και υπέγραψε τόσο ο Σπίρτζης επί ΣΥΡΙΖΑ όσο κι ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, προσφάτως.

Β. Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι (και συχνά πυκνά απεργούντες) του Μετρό, απολαμβάνουν επίδομα 340 ευρώ μηνιαίως ανά παιδί, για βρεφονηπιακό σταθμό!!! Ποιος άλλος το λαμβάνει;

Γ. Όσοι έχουν παιδιά που σπουδάζουν εκτός Αττικής, λαμβάνουν ετήσιο επίδομα που αγγίζει τα χίλια ευρώ!! Ποιος άλλος εργαζόμενος το λαμβάνει;

Δ. Οι εργαζόμενοι του Μετρό στο σύνολό τους, λαμβάνουν –πλην όλων των άλλων- ημερήσιο κουπόνι αξίας 5 ευρώ για ψώνια από το σούπερ μάρκετ!!! Ποιος άλλος το λαμβάνει;

Ε. Πέραν της κανονικής τους άδειας, μπορούν να λάβουν ετησίως άλλες 28 ημέρες για αιμοδοσία και αιμοπετάλια. Ποιος άλλος το λαμβάνει;

ΣΤ. Όσοι σπουδάζουν ή ξεκινούν σπουδές, λαμβάνουν –εκτός όλων των άλλων- 10 ημέρες επιπλέον άδεια το χρόνο.

Ζ. Τέλος, λαμβάνουν και την λεγόμενη  άδεια «μακράς υπηρεσίας» η οποία είναι κατ’ ουσίαν 3 ημέρες, επιπλέον της κανονικής άδειας, για εργαζόμενους με εμπειρία άνω των 25 ετών!!!

@ Μετά λοιπόν από την απεργία (και δη αιφνιδιαστική) βγήκε ο πρωθυπουργός και ζήτησε συγγνώμη από την κοινωνία για την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστη από τους συνδικαλιστές του Μετρό! Εξαιρετική κίνηση, την επικροτήσαμε και χθες.  Τι δεν είδαμε όμως; Δεν είδαμε τη διοίκηση του Μετρό να στέλνει μια επιστολή προς τους μετακινούμενους στα εκδοτήρια εργαζόμενους  (21 όλους κι όλους) και να τους λέει ότι αν δεν εμφανιστούν στις νέε τους θέσεις, εντός 24 ωρών, αυτομάτως απολύονται. Έτσι ικανοποιείται το Δημόσιο αίσθημα, της ίσης μεταχείρισης όλων των εργαζομένων της χώρας μας φίλτατε κ. Πρωθυπουργέ.

@ Πάμε σε άλλο θέμα. Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι αλλά βγήκε αυτός ο Βουλευτής του Βαρουφάκη, ο Κρίτων Αρσένη, και είπε ότι στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να εκλεγεί μια μετανάστρια!!!

@ Σ’ αυτόν λοιπόν τον νεαρό καιροσκόπο (ΠαΣοΚ του ΓΑΠ, ΣΥΡΙΖΑ κι εσχάτως ΜέΡΑ 25), ας του δείξουμε τα ειλικρινή μας αισθήματα με τον τρόπο που κινούσαν τα χέρια τους  οι χωρικοί όταν φώναζαν «μαύρο στον Μαυρογιαλούρο» στην ελληνική ταινία…

@ Αλλάζουμε θέμα! Προσφάτως στην Αυγή υπήρχε μια οργισμένη πρόταση του
διευθυντή του γραφείου Τύπου του Τσίπρα, του Θ. Καρτερού: «Ιδιωτικοποιείστε τα όλα. Και στο φινάλε ιδιωτικοποιείστε και την που@άνα τη μάνα που σας γέννησε» (!!!!!!!!!)

@ Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι τέτοια συμβαίνουν όταν η αλητεία δεν έχει όρια…

@ Τώρα που ανέφερα τον Καρτερό, θυμήθηκα πως όταν έγινε η μεγάλη ιστορία με το Τσέρνομπιλ ήταν αρχισυντάκτης  του «Ριζοσπάστη». Ουσιαστικά ήταν διευθυντής του, αφού ως τέτοιος εμφανιζόταν ο Γρηγόρης Φαράκος, από το Πολιτικό γραφείο του ΚΚΕ. Κι υποστήριζε ότι δεν έγινε ποτέ έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο κι ότι  όλα ήταν κινδυνολογίες των ΗΠΑ για να πλήξουν τον κομμουνισμό!

@ Η υπόθεση Τσερνόμπιλ ήταν  ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα χειραγώγησης της ενημέρωσης και μάλιστα με βάση τη λογική «το κόμμα ξέρει καλύτερα». Είναι η λογική που λέει ότι μπορεί το κόμμα να υπαγορεύσει την αλήθεια στα κομματικά μέλη, ακόμη και εάν η «κομματική αλήθεια» δεν αντέχει καμιά σύγκρουση με την πραγματικότητα. Τον ρόλο αυτό, είχε αναλάβει τότε ο Καρτερός. Που σήμερα ως σύμβουλος του Τσίπρα μιλάει για τις μάνες των … οχτρών πολιτικών και τις αποκαλεί «που@άνες»!!!

@ Απλά σκέφτομαι αυτό που έλεγε ο κομμουνιστής Βασίλης Ραφαηλίδης: Ότι «η μόρφωση και το ήθος δεν είναι συνώνυμα. Μπορεί κάποιος να είναι σπουδαίος διανοούμενος και σπουδαίο κάθαρμα»! Άρα δεν θα γράψω για ντροπή του Καρτερού αφού αυτή την αισθάνονται όσοι έχουν φιλότιμο και γενετήσιους αδένες…

@ Μπορώ όμως να γράψω για ντροπή αφού η πολιτική και δημοσιογραφική αλητεία κτύπησε τον πρώην ΓΕΣ και σημερινό υφυπουργό Άμυνας, Αριστοτέλη Στεφανή. Κατηγορώντας τον για …πλαστά πτυχία ή για πτυχία που δεν ήταν αναγνωρισμένα από το κράτος!!! Κι αυτά με την  ανοχή ή τη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ!

Σαράντα χρόνια στρατιώτης πρώτης γραμμής κι ήρθαν οι φυλλάδες, τα παπαγαλάκια ή και τα έμμισθα troll να ον εγκαλούν αναφορικά με το αν έχει πτυχία ή αν έχει περάσει από το ΔΟΑΤΑΠ το Αμερικανικό μεταπτυχιακό του. Αν δηλαδή έχει αναγνωριστεί τυπικά το πτυχίο του εξωτερικού!

@ Την ίδια ώρα που γίνεται ο κακός χαμός με τους Τούρκους, εκείνοι πυροβολούν το σώμα της πατρίδας για μικροπολιτικούς /κατασκευασμένους λόγους.
Ενώ η αληθινή ιστορία κι όχι αυτή που κατασκεύασε η Αριστερά, τους έχει κρίνει για την εν συνόλω σκοτεινή (τουλάχιστον) ή βρομερή στάση τους…

@ Α, κάτι τελευταίο. Ίσως το πιο σημαντικό κι επεξηγηματικό της ανοίκειας επίθεσης. Ο στρατηγός εσχάτως έχει πάρει στο κυνήγι τις διάφορες αστείες ή και ύποπτες ΜΚΟ που λυμαίνονται το μεταναστευτικό. Από τις 450 που «δραστηριοποιούνται» στο φλέγον ζήτημα (κι … είναι πολλά τα λεφτά Άρη) οι 368 ΔΕΝ έχουν καταθέσει τους τίτλους τους!!

Τι δεν καταλαβαίνετε;

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 19 Δεκεμβρίου 2019
Επόμενο άρθροΗΠΑ: Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παραπέμφθηκε σε δίκη στη Γερουσία από την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.