Η Ερατεινή είναι από τα όμορφα παραθαλάσσια χωριά του Κορινθιακού και η Αφροδίτη είναι η ταλαντούχα executive chef του ξενοδοχείου Delfi Beach, που είναι γνωστό για την απίθανη ποικιλία ελληνικών γεύσεων.
Η Αφροδίτη παρουσιάζει επάξια την αυθεντική ελληνική κουζίνα αλλά και την δημιουργική στους Γάλλους που είναι οι κυρίως πελάτες του ξενοδοχείου.
Της ζήτησα να μου φτιάξει ένα πιάτο που να έχει οπωσδήποτε φορμαέλα Παρνασσού ΠΟΠ, αυτό το νόστιμο βουνίσιο μαστιχωτό τυράκι που λιώνει και αφήνει την ρουστίκ γεύση του στον ουρανίσκο και μου ετοίμασε κοτόπουλο φουρνιστό με φορμαέλα, ντοματάκια, βαλσάμικο και ρόκα. Η γεύση του απίθανη.
Εσείς μπορείτε αντί για φορμαέλα να χρησιμοποιήσετε γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, σαγανοτύρι, κασέρι, χαλούμι ή ότι άλλο μαστιχωτό τυρί που να λιώνει όμορφα προτιμάτε.
Αφροδίτη είναι πραγματικά ταλαντούχα.
Ευχαριστώ…
Κοτόπουλο ψητό με φορμαέλα και ντοματάκια – Από την Aφροδίτη Μάρδα executive chef Delfi Beach, Ερατεινή
Υλικά για 2 άτομα
400 γρ. κοτόπουλο στήθος κομμένο σε φιλέτα
200 γρ. τυρί φορμαέλα Αράχωβας ΠΟΠ
100 γρ. ντοματίνια
50 ml σιρόπι βαλσάμικου
30 γρ. ζάχαρη καστανή
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
50 ml ελαιόλαδο
10 φύλλα ρόκας
Tρόπος παρασκευής
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 6 λεπτά γυρίζοντας και από τις δύο μεριές με λαβίδα.
Το βγάζουμε και το βάζουμε σε ταψάκι και μαζί με την φορμαέλα το γκαντινάρουμε, το ψήνουμε δηλαδή στο φούρνο για 6 λεπτά στους 180ο C.
Σε τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο σοτάρουμε τα ντοματίνια για 2 λεπτά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το σιρόπι βαλσάμικου.
Αφήνουμε για 1 λεπτό να καραμελώσουν και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε στο κέντρο του πιάτου τα φιλέτα κοτόπουλου με τη φορμαέλα και δίπλα τα ντοματίνια και τα φύλλα ρόκας.