Ο Στέφανος Μάνος & μια παραίτηση για το καλό της Ελλάδας – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Στις 16 Φεβρουαρίου, στο άρθρο μας με τίτλο «Δεν είναι καυγάς Κανέλλη – Κασιδιάρη», αναφερόμαστε στις εθνικές ευθύνες του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμωολοσ δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο επίλογος του άρθρου ανέφερε:

«Τι θα μπορούσε να κάνει ο Προκόπης Παυλόπουλος;

Ίσως τη μοναδική πατριωτική και ρεαλιστική επιλογή που διαθέτει.

Την παραίτηση που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.

Τότε, μπορεί η ιστορία να φανεί γενναιόδωρη μαζί του».

Το συγκεκριμένο άρθρο δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια αποτύπωση της αγωνίας για να σωθεί, στη χώρα, ότι σώζεται ακόμη.

Βρήκε ανταπόκριση μα και ενστάσεις που αφορούσαν, κυρίως, τον σεβασμό των θεσμών.

Ομολογώ ότι χάρηκα ιδιαιτέρως επειδή μια άποψη που δημοσιεύθηκε εδώ σ’ αυτή την διαδικτυακή γωνιά της ελληνικής περιφέρειας, υιοθετήθηκε από έναν άνθρωπο που πάντα είχε το θάρρος της γνώμης του, την εξέφραζε με παρρησία και δεν κατέφυγε ποτέ στη θωπεία των ώτων της κοινωνίας για ίδιο όφελος ή ψήφους. Αναφέρομαι στον Στέφανο Μάνο.

Με άρθρο του στην «Καθημερινή» ζήτησε την παραίτηση του Προκόπη Παυλόπουλου για να μπορέσει να δρομολογηθεί η αλλαγή αλλά και ν’ αποφευχθούν νέες περιπέτειες της χώρας με την προεδρική εκλογή του 2020.

Ο Στέφανος Μάνος, αναφέρει μεταξύ άλλων στο άρθρο του:

«Υπάρχει μια λύση που προϋποθέτει μία θυσία. Να παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Βουλή να μην αναδείξει Πρόεδρο και να προκληθούν εκλογές. Οι εκλογές θα γίνουν με το μπόνους των 50 εδρών και η κυβέρνηση που θα προκύψει δεν θα έχει τον κίνδυνο νέων εκλογών, (Σ.Σ. με απλή αναλογική το 2020 με αφορμή την προεδρική εκλογή) αλλά ορίζοντα τετραετίας. Η αβεβαιότητα θα περιοριστεί. Σκέφτομαι, γιατί όχι; Μια παραίτηση για το καλό της Ελλάδας».

 

Τι θα κάνει ο πρόεδρος;

Δεν τρέφω ελπίδες ότι θα πράξει το σωστό.

Πολύ περισσότερο αφού σε όλη την πολιτική του διαδρομή δεν μας έχει συνηθίσει σε σωστές πολιτικές ενέργειες.

Χώρια ότι στη δική του προτεραιότητα είναι η συμπόρευση με την παρούσα κυβέρνηση κι οι εκφρασμένες απόψεις του για τον κρατισμό που υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ συμβαδίζουν με θέσεις και πράξεις του.

Το έχει πει άλλωστε. Εχθρός είναι … ο Μινώταυρος του νεοφιλελευθερισμού.

Μα, επαναλαμβάνω, είναι η μοναδική πράξη που μπορεί να κάνει την ιστορία να τον μνημονεύει.

Μακάρι, λοιπόν,  να συμβεί και να μην ισχυριζόμαστε μετά από πολλά χρόνια ότι ΚΑΙ σ’ αυτό είχε δίκιο ο Στέφανος Μάνος, όπως συμβαίνει κατά κόρον με τις απόψεις του.

Προηγούμενο άρθροEKT: Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές για τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών μπορεί να εφαρμοσθούν πλήρως από το 2021
Επόμενο άρθροΕυθύνες σε φαρμακοβιομηχανίες για τις ελλείψεις φαρμάκων επιρρίπτει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.