Ταραμοκεφτέδες
Εύκολη συνταγή και ξεχωριστή.
Πρώτη φορά δοκίμασα τους ταραμοκεφτέδες στην Θηρασιά και μάλιστα εκεί τις λένε τηγανίτες με ταραμά και προσθέτουν και τριμμένα ντοματάκια από τα δικά τους τα άνυδρα… γεύση απίθανη.
Στο τραπέζι θυμάμαι υπήρχε αυτή η υπέροχη φάβα, πράσινη σαλάτα, χταποδάκι, κόκκινο κρασί και καλή παρέα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την υπέροχη θέα στην Οία από την απέναντι μεριά…
Ταραμοκεφτέδες
Υλικά
170 γρ.ταραμά κόκκινο ή 140 λευκό
170 γρ. μπαγιάτικο ψωμί χωριάτικο
4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
10 ντοματάκια περασμένα από το μπλέντερ
Μισό ποτήρι κρασί γλυκό
Ελαιόλαδο
Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στύβουμε καλά στα δυό μας χέρια. Το βάζουμε σε ένα μπολ και το «τσιμπάμε» να γίνει ψίχουλα.
Προσθέτουμε τον ταραμά, τον άνηθο, τον δυόσμο, τα ντοματάκια και το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά στο μίγμα.
Σε τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν.
«Σβήνουμε» με το κρασί και αφήνουμε να καραμελώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα ρίχνουμε και αυτά στο μίγμα του ταραμά ανακατεύοντας.
Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να αναδυθούν τα αρώματα.
Βρέχουμε με νερό ένα κουτάλι και αρχίζουμε να παίρνουμε κουταλιά κουταλιά το μίγμα.
Σε βαθύ τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο ρίχνουμε τους ταραμοκεφτέδες και τους αφήνουμε να ροδίσουν από την μια πλευρά και τους γυρίζουμε και από την άλλη.
Σε πιατέλα απλώνουμε απορροφητικό χαρτί και βάζουμε τους ταραμοκεφτέδες για να φύγουν τα πολλά λάδια.
Τρώγονται ζεματιστοί και για μείνουν τραγανοί δεν τους σκεπάζουμε.
Μικρά μυστικά
Αν το μίγμα είναι αραιό μπορείτε να βάλετε λίγο παραπάνω αλεύρι και να τους ζυμώσετε και πάλι.