Η Εύβοια και ειδικότερα η περιοχή της Ν. Αρτάκη είναι ξακουστή για τους ψαρομεζέδες και τα όστρακα. Κατά μήκος της παραλίας στα πολλά ουζερί και ταβερνάκια θα τα απολαύσετε με ούζο ή κρασί ντόπιο.
Επειδή ο Ευβοικός έχει πολλά ρεύματα τα νερά είναι πολύ καθαρά και τα ψαρικά ιδιαίτερα νόστιμα. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε και το παραδοσιακό τηγανόψωμο αλλά και τους κουραμπιέδες τους που είναι μούρλια χωρίς άχνη ζάχαρη από πάνω και σε σχέδια απίθανα. Στο Λαογραφικό μουσείο της Ν.Αρτάκης θα μάθετε πολλά για τη ζωή του χθες, των ανθρώπων που ήρθαν από την Αρτάκη, της Μικράς Ασίας.
Ας μην ξεχνάμε ότι η περιοχή είναι σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα και αξίζει μια απόδραση εμπειρίας γαστρονομικής και όχι μόνον.
Σαγανάκι γαρίδες
Από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αρτάκης
15 γαρίδες μέτριες καθαρισμένες
220 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κομμάτια
210 ml σάλτσα ντομάτας
Μουστάρδα απαλή
Ελαιόλαδο
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Ρίγανη φρέσκη ή αποξηραμένη
3 σταγόνες ταμπάσκο
Τρόπος παρασκευής
Σε σαγανάκι σοτάρουμε με ελαιόλαδο τις γαρίδες και με λαβίδα τις γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές.
Mόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε αγαπημένη μας τη σάλτσα ντομάτας με βασιλικό ή πιπεριά.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το αλάτι και τα πιπέρια.
Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε και τα κομματάκια του τυριού.
Ανακινούμε το σαγανάκι και σερβίρουμε