«Σταμάτησε του ρολογιού τους δείκτες..» έλεγε κάποτε η εκπληκτική ερμηνεύτρια Ρένα Κουμιώτη.. Έμπνευση για μένα η ιδέα του στίχου για να την μεταμορφώσω σε μία γλυκιά και πρωτότυπη βασιλόπιτα, που σίγουρα θα κλέψει την παράσταση!
Η συνταγή για εσάς:
Βασιλόπιτα κέικ ρολόι
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά για τη βασιλόπιτα:
250 γρ. βούτυρο ή βιτάμ
450 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
160 γρ. γάλα
100 γρ. χυμό φρέσκο πορτοκάλι
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει (φαρίνα)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. καρύδια αλεσμένα
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα, για να γίνει πιο αφράτη η βασιλόπιτα μας.
Κατόπιν χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ, με τη σειρά που τα έχω γραμμένα.
Φυσικά δε ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμους στις αντιστάσεις, για μία ώρα περίπου!!
Επειδή όμως ήθελα να κάνω κάτι το ιδιαίτερο, για αυτή τη σημερινή ημέρα, χρησιμοποίησα σοκολάτα γκανάζ. Αλλιώς εσείς μπορείτε να βάλετε από πάνω άχνη ή ό,τι άλλο θέλετε!
Για το Ρολόι Βασιλόπιτα, χρησιμοποίησα ένα τσέρκι νούμερο 22 και άλλα 12 cupcakes με χαρτάκια μιας χρήσεως, εσωτερικά, για να φτιάξω τους αριθμούς.
Εσείς πάλι, μπορείτε να κάνετε μία μεγάλη βασιλόπιτα σε διάσταση νούμερο 38.
Μόλις κρυώσει καλά η Βασιλόπιτα, κάνω τη γκανάζ.
Υλικά για γκανάζ:
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση:
Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε σε ένα μπολ! Κατόπιν, ζεσταίνω σε μία κατσαρόλα και σε χαμηλή θερμοκρασία, την κρέμα γάλακτος και μετά τη ρίχνουμε στη σπασμένη κουβερτούρα.
Τέλος προσθέτουμε και το μέλι, για να γυαλίσει η σοκολάτα γκανάζ μας.
Την περιχύνω πάνω από τη βασιλόπιτα και μετά στολίζω, όπως θέλω!