Τρουφάκια «βόμβες» και σοκολατένια – Για γλυκές γευστικές εκρήξεις!

Τρουφάκια
Ελένη Σιδηροπούλου
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Αφού το κρύο καλά κρατεί, είπα να σας γλυκάνω λίγο με τα θεϊκά, πεντανόστιμα και απολαυστικά τρουφάκια που λιώνουν στο στόμα.

Τρουφάκια «βόμβες», για δυνατές γλυκές εκρήξεις!

Τρουφάκια σοκολατάκια για ονειρικές στιγμές!

Η συνταγή για εσάς:

Τρουφάκια βόμβες και σοκολατένια 2

Τρουφάκια «βόμβες» και σοκολατένια

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

200 γρ. κουβερτούρα

150 γρ. βούτυρο (έβαλα βιτάμ)

100 γρ. άχνη ζάχαρη

150 γρ. νερό

2 κ.σ. πραλίνα

3 κ.σ. κακάο

1,5 πακέτο πτι μπερ (περίπου 300 γρ.)

1 φλιτζάνι καρυδόψυχα ψιλοκομμένη (περίπου 150 γρ.)

2-3 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας.

 Υλικά για το ντεκόρ της τρούφας:

Τρούφα σοκολάτας

τρούφα νιφάδες

καρύδια ψιλοκομμένα, γενικά ό,τι έχετε!

Τρουφάκια βόμβες και σοκολατένια 1

 Εκτέλεση:

Τα βάζουμε όλα μαζί με τη σειρά που σας τα γράφω στο μάτι της κουζίνας, αλλά προσοχή σε χαμηλή όμως θερμοκρασία.

Μόλις λιώσουν λίγο, προσθέτουμε τα μπισκότα και την καρυδόψιχα.

Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα ή στην κατάψυξη για μισή ώρα και μετά τα ρολάρουμε μέσα στις τρούφες της αρεσκείας μας!

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Κυριακή 07-03-2021
Επόμενο άρθροΑρνάκι Κλέφτικο – Η νοστιμιά της Ρούμελης