Τούρτα της Λένας – Με βανίλια και σοκολάτα δεν μένει κανείς παραπονεμένος!

Τούρτα
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε μαζί μια τούρτα που θα σας ξετρελάνει. Ιδανική για όλες τις γευστικές προτιμήσεις, έτσι ώστε κανείς να μην μείνει με το παράπονο..

Μια τούρτα δικής μου έμπνευσης που την έχω ονομάσει: «Τούρτα της Λένας»… Η γεύση της πραγματικά μοναδική και απογειωτική!

Τούρτα της Λένας

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά

Για τη βάση:

150 γρ. αλεύρι

150 γρ. ζάχαρη

3 αυγά

1 βανίλια

1 μπέικιν πάουντερ

3 κ.γ. κακάο

Εκτέλεση:

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου, μέχρι λίγο να ροδίσει. Αφού κρυώσει το κόβουμε στη μέση.

Φτιάχνουμε λίγο σιροπάκι για να ρίξουμε πάνω από τη βάση και το παντεσπάνι να γίνει σκέτος! Αν δεν έχετε σιρόπι, το φτιάχνετε εσείς. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε λίγο νεράκι, λίγη ζάχαρη και τα βράζετε και αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο λικεράκι της αρεσκείας σας για πιο έντονο άρωμα.

Για την κρέμα σαντιγί:

1 φυτική κρέμα ή οποιαδήποτε κρέμα σαντιγί

1 κουτί ζαχαρούχο

1 βανίλια

4 κ.γ. κακάο

Για την κρέμα βανίλιας:

1 φακελάκι Γιώτης κρέμα ζαχαροπλαστικής

600 γρ γάλα κρύο

Εκτέλεση:

Και αφού χτυπηθούν και οι δύο κρέμες τις ανακατεύουμε μεταξύ τους, για να έχουμε μια ωραία υφή και να στρώνει όμορφα πάνω στο παντεσπάνι. Μετά  μοιράζουμε σε 2 μπολ αυτό το μείγμα. Στο ένα το αφήνω έτσι με γεύση βανίλιας και στο άλλο προσθέτω 2 κ.γ. κακάο, για να γίνει η κρέμα σοκολάτας. Μόνο που δεν ξεχνάω από πριν να κρατήσω, το 1/3 της σαντιγί για το ντεκόρ.

Και από πάνω βάζουμε:

Σοκολάτα γκανάζ

200 γρ. κουβερτούρα

200 γρ. κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. μέλι

Παρασκευή:

Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια μέσα σε ένα μπoλ και ρίχνουμε το μέλι. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα, αλλά δεν πρέπει να βράσει, για να μην κολλήσει. Μετά ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα. Τέλος, ρίχνουμε την γκανάζ πάνω στην τούρτα.

Στολίζουμε όπως αρέσει στον καθένα.

Καλή σας επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Πέμπτη 25-02-2021
Επόμενο άρθροΣυνταγή: Χούμους, μια γεύση που χαρακτηρίζει την αραβική κουζίνα