Συνταγή: Χούμους, μια γεύση που χαρακτηρίζει την αραβική κουζίνα

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Χούμους, γεύση που χαρακτηρίζει την αραβική κουζίνα. Στην Ευρώπη θεωρείται από τις πιο επιθυμητές γευστικές δημιουργίες της κουζίνας της Ανατολής. Εμείς σας προσκαλούμε σε ένα γευστικό ταξίδι με οδηγό τον φίλο Ηaytham Αl Bustani

Xoύμους

     Αυθεντική Συνταγή από την Παλαιστίνη

 Υλικά

250 γρ. ρεβίθια καλά μουλιασμένο

200 γρ. ταχίνι

αλάτι θαλασσινό

 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

χυμό από 2 μεσαία λεμόνι

νερό χλιαρό μόνο εάν το μείγμα μας είναι πολύ σφιχτό

Τρόπος παρασκευής

Ξεπλένουμε τα ρεβύθια.

Σε μεγάλο μπολ μουσκεύουμε για 12 ώρες τουλάχιστον τα ρεβίθια σε 2 1/2 λίτρα κρύο νερό, χωρίς αλάτι, χωρίς σόδα.

Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα αλέθουμε στο multi προσθέτοντας το ταχίνι, το σκόρδο, το φρέσκο λεμονοχυμό και το αλάτι μέχρι να αποκτήσει το χούμους μια βελούδινη κρέμα με στιβαρή υφή.

Σερβίρουμε το χούμους σε μικρή πιατέλα και το περιλούζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με πάπρικα, αρωματικά, κουκουνάρι και φρέσκη ντομάτα.

Γεύση απολαυστική !