Τα παιδιά το λατρεύουν, ο Μιχαήλ και ο Στέφανος θα ξετρελλαθούν είναι σίγουρο. Μπορούμε να «κλείσουμε» μέσα στις ξεροψημένες φέτες του όλα τα «καλούδια».
Ζαμπόν, κοτόπουλο φιλέτο ψητό, διάφορα τυριά, σάλτσες ακόμα και μπιφτεκάκια που κόβουμε στην μέση οριζόντια. Τα αυγά πάλι μπορεί να τα κάνουμε τηγανητά μάτια ξεροψημένα ή και βραστά. ΄
Ετσι θα έχουμε στο σπίτι τον έλεγχο της ποιότητας των υλικών και θα ικανοποιήσουμε τους ευαίσθητους …ουρανίσκους των φίλων μας.
Η συνταγή δική σας.
Το καλοκαιρινό διώροφο club sandwich
Από την Μελπομένη Σιμοπούλου
12 φέτες ψωμί του τοστ
3 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.γ. μουστάρδα
Σταγόνες λεμονοχυμού
6 φέτες καπνιστής γαλοπούλας
12 φέτες ξεροψημένο μπέικον
12 φέτες ντομάτας ψιλοκομμένες
12 φέτες τυρί έμενταλ
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Τρόπος παρασκευής
Σε μπολάκι βάζουμε την μαγιονέζα, την μουστάρδα και τον λεμονοχυμό. Πασπαλίζουμε με τα πιπέρια και ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε το ψωμί στην τοστιέρα ή στο γκριλ μέχρι να ροδίσει.
Πάνω στο ξύλο κοπής βάζουμε 3 φρυγανισμένες φέτες τις αλείφουμε με το μείγμα μαγιονέζας.
Βάζουμε από μια φέτα τυρί, μια φέτα μαρούλι, δύο φετούλες ντομάτες και ρίχνουμε πιπέρι ή και αλάτι. Όμως πρέπει να θυμάστε ότι το μπέικον είναι αλμυρό όπως και η γαλοπούλα
Προσθέτουμε δυο φέτες ξεροψημένα μπέικον και μια φέτα γαλοπούλα.
Σκεπάζουμε με μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί.
Αλείφουμε με μαγιονέζα τρεις φέτες ψωμί και τις βάζουμε πάνω στα club sandwich και επαναλαμβάνουμε μια στρώση από όλα τα υλικά.
Στο τέλος αλείφουμε με μαγιονέζα και σκεπάζουμε το club sandwich.
Καρφώνουμε στις 4 γωνιές από ένα διακοσμητικό ξυλάκι.
Κόβουμε σταυρωτά σε τρίγωνα.
Σερβίρουμε σε πιατέλα και ανάμεσα βάζουμε σαλατούλα ή τσιπς ή φρέσκες πατάτες τηγανητές.