Της Opinion οι αλήθειες κι η σημαία – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πολλά εν ολίγοις σήμερα:

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δημοσιεύθηκε η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές. Από την έγκυρη εταιρεία Opinion που μεταξύ άλλων είχε προσεγγίσει επακριβώς το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουλίου. Η δημοσκόπηση, πέραν της αναμφισβήτητης ικανοποίησης μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας (μεγαλύτερα από το εκλογικό ποσοστό της Ν.Δ.) και της αποδοχής Μητσοτάκη, αποτυπώνει κι άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα. Όπως επί παραδείγματι:

Α. Το 49% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί (Να ι+ μάλλον Ναι) με την απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ να καταργήσει το άσυλο (94% των ψηφοφόρων ΝΔ, 88,5% του ΚΙΝΑΛ, 44% του ΚΚΕ και 48% του ΜΕΡΑ).

Β. Το 70% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ σχετικά με τις καταλήψεις στα Εξάρχεια και αλλού (97% των ψηφοφόρων ΝΔ, 86% του ΚΙΝΑΛ, 67% του ΚΚΕ και 39% του ΜΕΡΑ)

Γ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστώνεται από τους περισσότερους ψηφοφόρους (ακόμη και της ΝΔ) την άρση των capital control. Σε όλα τα άλλα χάνει συντριπτικά.

Δ. H πολιτική ηγεμονία της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά, είναι εντυπωσιακή στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ.

Ε. Η αποδοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τον Μάρτιο 2015 ήταν πολύ υψηλότερη. Εξαερώθηκε έναν χρόνο αργότερα. Τόσο πρέπει να περιμένουμε για να αποτιμήσουμε την αποδοχή της κυβέρνησης της ΝΔ.

ΣΤ. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτής της πρώτης μετεκλογικής έρευνας της Opinion Poll δείχνουν ότι η κυβερνητική ατζέντα όχι μόνο γίνεται αποδεκτή από ευρύτερα στρώματα, αλλά επιπλέον κυριαρχεί σε ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς και του ΚΙΝΑΛ κι ακόμη και σε σημαντικό αριθμό ψηφοφόρων του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ!

Ζ. Αναμενόμενο ότι δημοφιλέστερος υπουργός αναδεικνύεται ο Χρυσοχοΐδης. Το ίδιο κι ο δεύτερος  Άδωνις. Κι η Νίκη Κεραμέως! Δείγμα ότι Ασφάλεια – Αποτελεσματικότητα και Κανονικότητα στην Παιδεία, αποτελούν προτεραιότητες της κοινωνίας.

Εν αναμονή κι άλλων ερευνών, τροφή προς σκέψη…

Γιατί η δημοσκόπηση καταγράφει όσα καταγράφει; Γιατί μέσα σε δυο μόλις μήνες:

-Οι εμβληματικές επενδύσεις ξεκόλλησαν και τρέχουν, είτε στη Χαλκιδική (χρυσός), είτε στο Ελληνικό είτε στον Πειραιά (Κόσκο).

-Το πενταετές και το δεκαετές ομόλογο έχουν καθημερινά καθοδικά ρεκόρ εξαιτίας της εμπιστοσύνης που δημιουργεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

-Οι 120 δόσεις είναι μια πραγματική  ανάσα για επιχειρήσεις αλλά και για φυσικά πρόσωπα κι είναι πλέον γεγονός.

-Τα πανεπιστήμια είναι χωρίς άσυλο και οι αστυνομικοί κάνουν καθημερινά επιχειρήσεις (χθες Άγιο Παντελεήμονα και Εξάρχεια πάλι).

-Οι εμπρηστές βάζουν συνέχεια φωτιές αλλά έχουμε επιτέλους ένα κράτος σε ετοιμότητα τις σβήνει με συντονισμό και συνεννόηση.

-Οι καταθέσεις στις τράπεζες  βρίσκονται στη μια ανάσα για να πιάσουν τα επίπεδα του 2014 (ναι ακόμα γι αυτά παλεύουμε) και τα capital controls είναι πια οριστικά παρελθόν.

– Μπήκε τέλος στην απίστευτη κι απάνθρωπη ταλαιπωρία για να πάρουν τα φάρμακά τους οι καρκινοπαθείς!

Μέσα σε δυο μήνες μια άλλη Ελλάδα, κανονική και υπεύθυνη.

Αλλάζοντας θέμα να ευχηθώ καλή τύχη στον Κυριάκο Κυριάκο, πρώην εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΟΚ που τον όρισε η Φώφη εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ!

Στην Κουμουνδούρου συμπεριφέρονται, ακόμα, λες και κυβερνούν ή δεν έχουν συνειδητοποιήσει κι αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών.  Η αλλαζονεία τους είναι εμφανής κι η ματιά τους σε όλα σχεδόν τα ζητήματα είναι σαν του Ορέστη Μακρή στον μεθύστακα…

Ομολογώ ότι μου δημιούργησε αισθήματα βαθύτατης ικανοποίησης η απόφαση της Νίκης Κεραμέως να σηκώνουν τη σημαία στις παρελάσεις οι καλύτεροι μαθητές κι όχι όσοι κληρώνονται. Η αλλαγή όλων των καταστροφικών αποφάσεων του Γαβρόγλου είναι επιτακτική ανάγκη. Η Νίκη Κεραμέως κάνει το αυτονόητο. Στέλνει στα σκουπίδια την…  ρετσινιά της αριστείας!

Στον Οίκο Ambrosetti και στην λίμνη Κόμο προσκάλεσαν τον Τσίπρα να μιλήσει για τον μετασχηματισμό της Ευρώπης! Τι να πω;  Ή  έχουν όρεξη για πλάκα ή οι ίδιοι είναι της πλάκας…

Κάτι τελευταίο για σήμερα. Δεν θέλω υπόνοιες από τους υπευθύνους ότι οι φωτιές είναι αποτέλεσμα εμπρησμών. Θέλω, αν είναι έτσι, να συλλάβουν τους εμπρηστές!