Της εκφυλισμένης ΔΕΘ το ανάγνωσμα & ο ρευματοκλέφτης – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πολλά εν ολίγοις και σήμερα.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Υπάρχει στη δημοσκόπηση της Opinion (γράψαμε περί τούτης χθες) ένα ποσοστό της τάξης του 10%, που διαφωνεί με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ!!!

Σκέφτομαι ότι θα ήταν ευχής έργο να εντοπιστεί ούτως ώστε να συνεχίσει να πληρώνει κανονικά. Μη τυχόν και πάθουν καμιά κατάθλιψη οι άνθρωποι…

Διαβάζω ότι ο Νίκος ο Παππάς, ο υπουργός που μας έφτιαξε …διαστημική υπηρεσία, ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης για συκοφαντική δυσφήμιση. Βρίζουν εκ του ασφαλούς κι ύστερα κρύβονται…

Να πούμε κάποια πράγματα και για τη ΔΕΘ που φέρνει από σήμερα τη Θεσσαλονίκη στο εμπορικό, επιχειρηματικό και πολιτικό επίπεδο. Άλλωστε κάθε χρόνο από το βήμα της ακούμε εξαγγελίες, υποσχέσεις, μεγαλόπνοα οράματα.

Για την έκθεση της Θεσσαλονίκης έχω εκφράσει επανειλημμένως την άποψή μου. Την επαναλαμβάνω εν συντομία. Υπήρξε σπουδαίος θεσμός μα έχει εκφυλιστεί κι έχει καταστεί προπύργιο/πανηγύρι  έκθεσης …κρατικών εταιρειών! Στη Θεσσαλονίκη κάθε χρόνο ο κρατισμός παρελαύνει και καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις. Οι οποίες με τη σειρά τους καθορίζουν το εύρος της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας.

Μα μπορεί να συνεχίζεται αυτή η ιστορία; Να πω, επί παραδείγματι ότι οι συγκοινωνίες που κρατικοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ …παραμένουν κρατικές! Κι οι όποιες ενέργειές  ή επενδύσεις τους θα γίνουν με χρήματα δικά σας και δικά μου! Γιατί; Γιατί να ξαναμπούμε στο τρυπάκι φαινομένων που όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν στις κρατικές/αντιπαραγωγικές εταιρείες;  Άρα, στη ΔΕΘ θα μπορούσε μια φιλελεύθερη κυβέρνηση να προκήρυσσε ένα διεθνή διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών της πόλης. Με τον ιδιώτη επενδυτή ν’ αναλάβει την υποχρέωση και το κόστος της αγοράς των λεωφορείων, σε αριθμό που αυτός θα κρίνει πως απαιτούνται για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης. Αφού μόνο αν εξυπηρετηθούν σωστά οι πολίτες θα έχει κέρδη ο ιδιώτης.

Να πω και κάτι ακόμη. Δεν έχει καμιά δουλειά πλέον η ΔΕΘ να βρίσκεται υπό κρατική εποπτεία και  στον ίδιο χώρο που βρίσκεται σήμερα, με το σκεπτικό πως καλόν είναι η λειτουργία της να δίνει ζωντάνια στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης. Θα μπορούσε κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα ν’ αναλάβουν (με διεθνή διαγωνισμό) ιδιωτικές εταιρείες την ανάπτυξή της και επενδυτές με τεχνογνωσία και τα κεφάλαια που διαθέτουν να δώσουν άλλην ώθηση τόσο στις κλαδικές όσο και στην κεντρική διεθνή Έκθεση.

Αυτές είναι «άκοπες» και ουσιαστικές/εποικοδομητικές μεταρρυθμίσεις. Αυτές είναι «επαναστατικές» τομές! Κι όχι η διαιώνιση ξεπερασμένων κρατικοδίαιτων δραστηριοτήτων στις οποίες το κράτος έχει αποδεδειγμένα αποτύχει.

Πάμε σε άλλο θέμα.  Μου λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει έντονο ενδιαφέρον για τη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού. Λογικό το βρίσκω…

Το άλλο το μάθατε; Για την Ελλάδα της απάτης και της ρεμούλας που αντιστέκεται εις βάρος όλης της κοινωνίας; Ένας τύπος στη Ζαχάρω της Ηλείας έκλεβε ρεύμα!!! Από πού λέτε; Από το … φανάρι του … Σταμάτη και του Γρηγόρη στη γωνία του σπιτιού του!!!

Αρβανίτης φίλτατοι. Χρόνια διαμορφωτής της κοινής γνώμης (πάντα από την ΕΡΤ), αφού έβρισε μακάκα τον Σαμαρά εξελέγη ευρωβουλευτής! Τώρα, στο ευρωκοινοβούλιο διαμαρτύρεται και κάνει ερωτήσεις επειδή η κυβέρνηση έβγαλε πρόσφυγες από τις κατειλημμένες τρώγλες και τους έβαλε σε ξενοδοχείο. Είναι λέει γροθιά στη Δημοκρατία! Τέτοιοι ανθρωπιστές μια φορά στα χίλια χρόνια!

Είχε προχθές ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι εθνικών ομάδων στην τηλεόραση και η συντομογραφία των ομάδων είναι ISR-MKD.
Τι προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών για αυτό είπαμε;

Για το τέλος θα μοιραστώ μαζί σας μια εμπειρία που ίσως να ζήσατε κι εσείς. Έβλεπα την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου να παίζει κι ήταν μια εμπειρία πιο επώδυνη κι από κωλικό του νεφρού…