Απολαύστε το τηγανιτό παγωτό της χαράς
Από τον Κωνσταντίνο Μυλωνά executive chef
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού
4 μεγάλες μπάλες παγωτό καϊμάκι
1 πακέτο μπισκότα σοκολάτας
2 αυγά
1 βανίλια σε σκόνη
1 πρέζα κανέλας σε σκόνη
200 γρ. μαρμελάδα βατόμουρου ή του φρούτου που αγαπάμε
60γρ. φιλέ αμυγδάλου
Λίγο ηλιέλαιο
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα ταψάκι βάζουμε τις μπάλες παγωτού και μένουν στη κατάψυξη για 2 ώρες να παγώσουν.
Στο μπλέντερ χοντροκόβουμε τα μπισκότα.
Απλώνουμε σε ένα ταψί το μπισκότο και ρολάρουμε τις μπάλες του παγωτού.
Πιέζουμε με τα χέρια μας το μπισκότο για να βυθιστεί στο παγωτό.
Τυλίγουμε με μεμβράνη κάθε μπάλα παγωτού και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες ακόμα.
Αμέσως μετά χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε την βανίλια να πάρει άρωμα ίσως και μια πρέζα κανέλας αν μας αρέσει.
Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και το πανάρουμε με το μίγμα αυγού.
Αμέσως μετά «περνάμε» το παγωτό από το αμύγδαλο.
Σε τηγάνι με καυτό ηλιέλαιο τηγανίζουμε για 20 δευτερόλεπτα τις μπάλες παγωτού.
Σερβίρουμε το τηγανητό παγωτό στο πιάτο «παίζοντας» με την μαρμελάδα.