Τάρτα Σοκολάτα
Υλικά:
Για τη ζύμη:
500 γρ φαρίνα
300 γρ βούτυρο
1 αυγό
1 βανίλια
1 μπέικιν
Για την κρέμα:
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση κακάο (αυτό που δεν θέλει ζέσταμα γίνεται με κρύο γάλα)
1 φλυτζάνι κρύο γάλα φρέσκο
4-5 μπισκότα αλεσμένα τύπου πτι μπερ
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε ελαφρώς το βούτυρο και σε μια λεκάνη ξεκινάμε το χτύπημα με μίξερ, προσθέτοντας και τη ζάχαρη.
2. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αυγό, το μπέικιν και τη βανίλια.
3. Αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και πλέον συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι.
4. Αφού ομογενοποιηθεί η ζύμη, τη βάζουμε στο ψυγείο για κανένα μισάωρο περίπου να σταθεί, έτσι ώστε να μπορέσουμε μετά να την ανοίξουμε πιο εύκολα.
5. Ανοίγουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε στην ταρτιέρα μας.
6. Πριν τη βάλουμε για ψήσιμο, την τρυπάμε διαδοχικά με ένα πιρούνι για να μην μας φουσκώσει και έχει όγκο.
7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για ένα τέταρτο με 20 λεπτά περίπου.
8. Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
9. Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα περιχύνουμε να πάει παντού. - Ρίχνουμε διαδοχικά το μπισκότο και βάζουμε στο ψυγείο για κανένα δίωρο να παγώσει.
Καλή επιτυχία!!