Υπέροχο γλυκό και ένα θαυμάσιο κέρασμα η τάρτα με φράουλες.
Γίνεται εύκολα και γρήγορα, ενώ το γευστικό αποτέλεσμα ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Μέσα σε λίγο χρόνο θα έχετε ένα θεσπέσιο αποτέλεσμα…
Η συνταγή δική σας.
Τάρτα με φράουλες και ζελέ με γεύση φράουλα
από την Ελένη Μπρούφα.
Υλικά:
Για την βάση:
1000γρ φαρίνα
600γρ μαργαρίνη
200γρ ζάχαρη κρυσταλλική
3αυγα
10γρ bakin powder
1 βανίλια
Για την στρώση:
1 συσκ.ζελε με γεύση φράουλα
1 κεσεδακι φράουλες
Εκτέλεση :
1) Λιώνουμε το βούτυρο αρχικά…έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε στο μίξερ αυτά τα 2 υλικά
2)Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά
3)Στη συνέχεια προσθέτουμε το bakin και την βανίλια
4)Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι
5)Αφού ομογενοποιηθεί ή ζύμη την τυλιγουμε την κάνουμε σαν μπάλα και την τυλιγουμε σε μεμβράνη
Αφήνουμε στο ψυγείο για κανένα 1/2ωρο έτσι ώστε όταν την ανοίξουμε σε φύλλο να μην μας δυσκολέψει
6) Ανοίγουμε την ζύμη και την τοποθετούμε στην ταρτιερα μας.Πριν την βάλουμε για ψήσιμο με ένα πιρούνι κάνουμε τρυπουλες έτσι ώστε κατά την διάρκεια του ψησίματος να μην μας φουσκώσει το μείγμα
Ψήνουμε στους 180 β σε αέρα πάνω κάτω για 35 λεπτά περίπου (ο δρόμος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με την κουζίνα)
Για την στρώση από πάνω κόβουμε τις φράουλες σε ότι μέγεθος μας αρέσει.
Φτιάχνουμε το ζελέ φράουλας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία και ρίχνουμε και τις φράουλες μέσα στο μείγμα
Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για 1 ώρα περίπου ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι λίγο να σταθεροποιηθεί
Τέλος μόλις είναι έτοιμα και τα δύο (βάση και μείγμα) τοποθετούμε το μείγμα πάνω στη βάση και το γλυκό μας είναι έτοιμο
Τοποθετούμε στο ψυγείο για ακόμη 1ωρα έτσι για να σταθεροποιηθεί πιο καλά το ζελέ
Το γλυκακι μας είναι έτοιμο.