Τσουρέκια (μία δόση), εύκολα, νόστιμα και γρήγορα από την Ελένη Μπρούφα

Τσουρέκια

Υπέροχα και νόστιμα τσουρέκια για το Πάσχα

Τσουρέκια 3Υλικά:

Μπρούφα Ελένη
Από την Ελένη Μπρούφα

2 κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 μαγιές (150γρ στο σύνολο)

1 κιλό ζάχαρη

500 γρ. βούτυρο

1/2 λίτρο γάλα φρέσκο

8 αυγά κ 2 αυγά για το άλλειμα στο τέλος

1 μαχλέπι, 1 κακουλέ

λίγη μαστίχα (προαιρετικά)

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια και τον χυμό τους

2 βανίλιες

1/2 κ.γλ. αλάτι

Τσουρέκια 1αΕκτέλεση συνταγής:

  1. Σε 1 φλυτζάνι νερό διαλύουμε τη μαγιά. Μαζί βάζουμε 1 κ.γλ. ζάχαρη και 1/2 κ.γλ. αλάτι. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι στο μίγμα και ανακατεύουμε για να γίνει σαν χυλός. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 15-20 λεπτά.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με το μαχλέπι, το κακουλέ και τη μαστίχα.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το γάλα χλιαρό και το μισό βούτυρο λιωμένο.
  4. Τα ρίχνουμε όλα στην λεκάνη που θα κάνουμε τη ζύμη. Επίσης προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
  5. Στη συνέχεια στο ίδιο μίγμα πρόσθετουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε.Αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά και το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε και το υπόλοιπο βούτυρο και ζυμώνουμε πάλι έτσι, ώστε να το απορροφήσει όλο.
  6. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει …(θα δείτε φώτο) 2-3 ώρες περίπου σε ζεστό μέρος και σκεπάζουμε με κουβέρτα να διατηρηθεί ζεστό.1/2 ώρα ψήσιμο πάντα ανάλογα με τον φούρνο σας, στους 180 βαθμούς σε αέρα πάνω κάτω.

Τσουρέκια 2

Καλή σας επιτυχία !!!

Προηγούμενο άρθροΛουκούμια αμυγδάλου από την Ιερά Μονή Τσούκας και καφές καλογερικός
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 14 Απριλίου 2021