Τουλουμπάκια γλυκό
Από τον Σωτήρη Λασκαρίδη executive pastry chef, Αντιπρόεδρο της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος
Η συνταγή δική σας
Τουλουμπάκια γλυκό
Yλικά
330 ml νερό
50 ml ελαιόλαδο
6 γρ. αλάτι
12 γρ. ζάχαρη
250 γρ αλεύρι σκληρό κοσκινισμένο
3 μεγάλα αυγά
λίγο βανίλια
Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
500 ml νερό
120 ml γλυκόζη
μισό λεμόνι
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 10 δευτερόλεπτα ανακατεύοντας. Αφήνουμε να χλιάνει το σιρόπι αφού δεν θέλουμε να είναι καυτό.
Bάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ζεσταίνουμε μέχρι να πάρουν μία βράση ανακατεύοντας καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε δυνατά με ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα πλάγια.
Αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει και να πέσει η θερμοκρασία στους 45ο C.
Τότε προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και ανακατεύουμε πάλι με την κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τότε γεμίζουμε την σακούλα ζαχαροπλαστικής με ρίγχος κορνέ Νο 12 ή 14 ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε.
Στην φριτέζα προθερμαίνουμε το λάδι για να τα τηγανίσουμε .
Βουτάμε λίγο το ψαλίδι στο λάδι και πιέζουμε τη σακούλα και κόβουμε την ζύμη που «τρέχει».ξανά βουτάμε λίγο το ψαλίδι μέσα στο ζεστό το λάδι και ξανά κόβουμε Τηγανίζουμε και αμέσως τα βγάζουμε από το λάδι και τα ρίχνουμε με την βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας στο σιρόπι και τα αφήνουμε για δευτερόλεπτα προκειμένου να απορροφήσουν το σιρόπι.
Σερβίρουμε σε πιατέλα.