Υπέροχη τάρτα δημητριακών για κάθε ηλικία!
Μια τάρτα που γίνεται εύκολα και γρήγορα από την Ελένη Μπρούφα
Υλικά για τη ζύμη:
500 γρ φαρινάπ (αυτό που φουσκώνει μόνο του)
300 γρ βούτυρο
150 γρ ζάχαρη
1 αυγό/1 βανίλια
Για την κρέμα:
2κουπες τριμμένο μπισκότο
2 κούπες τριμμένα δημητριακά (corn flakes ) νυφάδες καλαμποκιού
2 φακελάκια κρέμα βανίλια του εμπορίου (αυτά που παρασκευάζονται με κρύο γάλα)
1 λίτρο γάλα περίπου
5-6 κουταλιές μαρμελάδα της αρεσκείας σας για τη διακόσμηση στο τέλος
- Αρχικά φτιάχνουμε τη ζύμη μας. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη.
- Αφήνουμε για κανένα τέταρτο στο ψυγείο να σφίξει και μετά την απλώνουμε στην ταρτιέρα μας.
- Τρυπάμε διαδοχικά την επιφάνειά της για να μη φουσκώσει πολύ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά το πολύ.
- Ενώ ψήνεται η τάρτα μας, ετοιμάζουμε την κρέμα μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Μόλις η κρέμα μας είναι έτοιμη προσθέτουμε από μια κούπα μπισκότα και δημητριακά.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά. Θα δώσουν στην κρέμα μια πολύ
ιδιαίτερη γεύση.
- Αφού έχει ψηθεί η τάρτα μας και είναι έτοιμη, αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε στην επιφάνειά της την κρέμα.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μπισκότο και τα δημητριακά και προσθέτουμε τη μαρμελάδα, έτσι για να τη διακοσμήσουμε λιγάκι.
Καλή σας επιτυχία!!!!