Συνταγή: Σπιτικό Κέικ με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος – Από την Ελένη Μπρούφα

Σπιτικό Κέικ με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος
Eleni_Mproufa
Από την Ελένη Μπρούφα

Κέικ..!!

 Ένα εύκολο και πολύ γνωστό γλύκισμα, που είμαι σίγουρη ότι όλοι μας ξέρουμε πώς γίνεται. Για να μη γίνομαι κουραστική, θα σας δώσω μόνο τα υλικά.

 

Από την Ελένη Μπρούφα

Υλικά για μία δόση:

4 αυγά

2 φλ τσαγιού ζάχαρη

1 φλ τσαγιού λάδι σπορέλαιο

1φλ τσαγιού χυμό πορτοκάλι ή γάλα (ό,τι από τα δύο έχετε )

 1 bakin

 1 βανίλια

 4 με 4,5 φλ τσαγιού αλεύρι

Εκτέλεση ζύμης:

  1. Σε μια λεκάνη ή στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε αρχικά τα αυγά. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα έτσι ώστε να αφρατέψουν.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε ένα ένα όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το λάδι, το γάλα ή το χυμό, το bakin, τη βανίλια και στο τέλος σταδιακά το αλευρι.(όχι μια και έξω, για να μην βολιάσει το μίγμα).
  4. Μόλις προσθέσουμε όλο το αλεύρι, συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη.Το μίγμα μας πρέπει να χει λεία υφή και να χει αφρατέψει.
  5. Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ και τοποθετούμε το μίγμα μας.

13874849_329912154006590_1934408120_nΓια την επικάληψη υπάρχει και έτοιμο γλάσσο ή μπορείτε να πάρετε κουβερτούρα γάλακτος (5-6 τεμ), να τη λιώσετε σεν μπεν μαρι και να περιχύσετε πάνω απ’ το κέικ.

Μόλις ετοιμάσετε το μίγμα του κέικ, θρυμματίστε λίγη σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη και προσθέστε τη στο μίγμα. Ανακατέψτε όταν το κόβετε, θα φαίνεται πολύ όμορφο και θα είναι και πιο γευστικό.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά, ανάλογα πάντα με το φούρνο και αφού το βγάλουμε μετά από ένα 10λεπτο περίπου, περιχύνουμε τη σοκολάτα.

      Μμμ.. γίνεται φανταστικό!

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Πέπλο χιονιού στον Χορτιάτη με την έλευση του “Ηφαιστίωνα”
Επόμενο άρθροΣούπα σελινόριζας με πράσινο μήλο και κάστανο – Γιορτινή βουνίσια γεύση