Παστίτσιο με κοφτό μακαρονάκι – Από την Ελένη Μπρούφα

Παστίτσιο με κοφτό μακαρονάκι

Παστίτσιο με κοφτό μακαρονάκι

Eleni_Mproufa
Από την Ελένη Μπρούφα

Υλικά:

1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι13989440_334198093577996_995527633_n

Για τον κιμά:

½  κιλό κιμά ανάμικτο

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

½  ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φύλλο δάφνης (για άρωμα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος)

1 κ. γλ. Αλάτι, ρίγανη και πιπέρι κόκκινο γλυκό

1 ½  ποτήρι ντοματοχυμό

1 ποτήρι ελαιόλαδο

Για τη μπεσαμέλ:

1 ποτήρι σπορέλαιο

1 λίτρο φρέσκο γάλα

1 αυγό

5-6 κ. σ. αλεύρι

1 πρέζα αλάτι και πιπέρι μαύρο

Εκτελέση:

  1. Βράζουμε και σουρώνουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.
  2. Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε μια μέτρια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδό μας και μόλις κάψει, προσθέτουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι
  3. Έπειτα προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαϊντανό, το φύλλο δάφνης, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε
  5. Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση, ούτε για δέκα λεπτά
  6. Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος και αφού έχουμε τοποθετήσει το μακαρονάκι σε ταψί, ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν καλά.
  7. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ (όσοι θέλουν μπορούν να χρησιμοποιήσουν και έτοιμη).13942606_334198220244650_1054999038_n
  8. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το σπορέλαιο, το αφήνουμε λίγο να κάψει και ρίχνουμε το αλεύρι μας. Με ένα σύρμα ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις (το μίγμα γίνεται σα χυλός).
  9. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Το μίγμα θα πάρει μια κρεμώδη υφή.
  10. Ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε πάλι καλά.

11.Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για τελευταία φορά. Η μπεσαμέλ είναι έτοιμη.

  1. Περιχύνουμε τη μπεσαμέλ πάνω απ το παστίτσιο μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά έως 1 ώρα το πολύ.

Μόλις ροδίσει καλά, είναι έτοιμο.

Προαιρετικά αν σας αρέσει, μπορείτε να προσθέσετε πάνω απ τη μπεσαμέλ πριν το ψήσιμο τριμμένη φέτα ή μαλακό κίτρινο τυρί.

Καλή σας επιτυχία!!

Προηγούμενο άρθροΜπουρεκάκια με γέμιση τυριού – Από την Ελένη Μπρούφα
Επόμενο άρθροΔήμος Αλεξάνδρειας: Στρατολογικός Πίνακας για τους γεννηθέντες του 2004