Παστίτσιο με κοφτό μακαρονάκι
Υλικά:
Για τον κιμά:
½ κιλό κιμά ανάμικτο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης (για άρωμα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος)
1 κ. γλ. Αλάτι, ρίγανη και πιπέρι κόκκινο γλυκό
1 ½ ποτήρι ντοματοχυμό
1 ποτήρι ελαιόλαδο
Για τη μπεσαμέλ:
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1 αυγό
5-6 κ. σ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι μαύρο
Εκτελέση:
- Βράζουμε και σουρώνουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.
- Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε μια μέτρια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδό μας και μόλις κάψει, προσθέτουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι
- Έπειτα προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαϊντανό, το φύλλο δάφνης, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση, ούτε για δέκα λεπτά
- Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος και αφού έχουμε τοποθετήσει το μακαρονάκι σε ταψί, ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν καλά.
- Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ (όσοι θέλουν μπορούν να χρησιμοποιήσουν και έτοιμη).
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το σπορέλαιο, το αφήνουμε λίγο να κάψει και ρίχνουμε το αλεύρι μας. Με ένα σύρμα ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις (το μίγμα γίνεται σα χυλός).
- Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Το μίγμα θα πάρει μια κρεμώδη υφή.
- Ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε πάλι καλά.
11.Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για τελευταία φορά. Η μπεσαμέλ είναι έτοιμη.
- Περιχύνουμε τη μπεσαμέλ πάνω απ το παστίτσιο μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά έως 1 ώρα το πολύ.
Μόλις ροδίσει καλά, είναι έτοιμο.
Προαιρετικά αν σας αρέσει, μπορείτε να προσθέσετε πάνω απ τη μπεσαμέλ πριν το ψήσιμο τριμμένη φέτα ή μαλακό κίτρινο τυρί.
Καλή σας επιτυχία!!