Μπουρεκάκια με γέμιση τυριού – Από την Ελένη Μπρούφα

Μπουρεκάκια με γέμιση τυριού

Μπουρεκάκια με γέμιση τυριού 

Eleni_Mproufa
Από την Ελένη Μπρούφα
Σε προηγούμενη συνταγή μας παρουσιάσαμε μπουρεκάκια με γέμιση από λουκούμι. Σήμερα θα χρησιμοποιήσουμε φέτα. Η συνταγή είναι η ίδια, απλά αλλάζει η γέμιση.
Φυσικά θα σας την ξαναθυμίσω.

Υλικά για τη ζύμη μας:

1 μαγιά

1 κούπα σπορέλαιο

1 κούπα γάλα φρέσκο (ελαφρώς χλιαρό)

1 κ. γλ. αλάτι

1 κ. γλ. ζάχαρη

αλεύρι όσο πάρει, έτσι ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη και χωρίς να κολλάει.

Για τη γέμιση:

300-400 γρ φέτα θρυμματισμένη και 2 αυγά

Για την επάλειψη:

1 αυγό και λίγο σουσάμι

bourekakia-me-feta-2Εκτέλεση συνταγής:

  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας. Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το γάλα και τη μαγιά και τη διαλύουμε.
  2. Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε να διαλυθούν.
  3. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μη μας σβολιάσει και μετά ζυμώνουμε.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει για 15-20 λεπτά.
  5. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί με τα αυγά μας καλά.
  6. Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη τη χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια.
  7. Κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε σε φύλλο στρογγυλό και το χωρίζουμε σε 8 τρίγωνα.
  8. Κάθε τρίγωνο είναι και ένα μπουρεκάκι.
  9. Σε κάθε τρίγωνο τοποθετούμε λίγη απ τη γέμισή μας και τυλίγουμε από έξω προς τα μέσα.
  10. Μόλις τα ετοιμάσουμε και πριν τα ψήσουμε, τα αλείφουμε με αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  11. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν περίπου 20 λεπτά, πάντα ανάλογα με τον φούρνο.

Καλή σας επιτυχία!!

Προηγούμενο άρθροΥγεία: Πέντε υγιεινές συνήθειες στη μέση ηλικία μπορούν να χαρίσουν μια έξτρα δεκαετία ζωής, χωρίς σοβαρές αρρώστιες
Επόμενο άρθροΠαστίτσιο με κοφτό μακαρονάκι – Από την Ελένη Μπρούφα