Οι καλύτεροι κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες
Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Αναμφισβήτητα το γλύκισμα που χαρακτηρίζει εθιμικά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων είναι ο κουραμπιές.

Φτιάχνεται με απλά υλικά όπως βούτυρο, αλεύρι και ζάχαρη  και διαμορφώνεται σε μικρά κομμάτια σε σχήμα φακού, καρδιάς, μισοφέγγαρου ή κουλουριού. Αφού ψηθούν στον φούρνο πασπαλίζονται με άχνη ζάχαρης και σερβίρονται.

Με την σημερινή συνταγή σας δίνεται η ευκαιρία να φτιάξετε και να απολαύσετε τους καλύτερους κουραμπιέδες. Απλά δοκιμάστε τους.

Η συνταγή δική σας:

κουραμπιέδες 2

Οι καλύτεροι κουραμπιέδες

Από την Ντίνα Αδάλογλου την Κυμινιώτισσα.

YΛΙΚΑ

1ο ΜΙΓΜΑ

50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

50 γρ. ζάχαρη άχνη

160 γρ. φρέσκο βούτυρο γάλακτος

100 γρ. φρέσκο βούτυρο

1 βανίλια σε σκόνη

30 ml κονιάκ

2ο ΜΙΓΜΑ

200 γρ. αμύγδαλο αβουρδισμένο και χονδροκομμένο

3ο ΜΙΓΜΑ

520 γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο

5 γρ. μπέικιν πάουντερ

ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ

΄Αχνη ζάχαρη

Ανθόνερο

κουραμπιέδες

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά του 1ου μίγματος και χτυπάμε με το φτερό δυνατά μέχρι να «αφρατέψουν».

Προσθέτουμε το αμύγδαλο και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Στην συνέχεια προσθέτουμε και τα υλικά του 3ου μίγματος και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου.

κουραμπιέδες 1Πλάθουμε την ζύμη μας σε σχήματα της αρεσκείας .

Εμείς πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε τους κουραμπιέδες από τον φούρνο ραντίζουμε με ανθόνερο και αφού κρυώσουν πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Διατηρούνται τραγανοί σε μεταλλικά δοχεία ερμητικά κλειστά…

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου 2024