Αναμφισβήτητα το γλύκισμα που χαρακτηρίζει εθιμικά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων είναι ο κουραμπιές.
Φτιάχνεται με απλά υλικά όπως βούτυρο, αλεύρι και ζάχαρη και διαμορφώνεται σε μικρά κομμάτια σε σχήμα φακού, καρδιάς, μισοφέγγαρου ή κουλουριού. Αφού ψηθούν στον φούρνο πασπαλίζονται με άχνη ζάχαρης και σερβίρονται.
Με την σημερινή συνταγή σας δίνεται η ευκαιρία να φτιάξετε και να απολαύσετε τους καλύτερους κουραμπιέδες. Απλά δοκιμάστε τους.
Η συνταγή δική σας:
Οι καλύτεροι κουραμπιέδες
Από την Ντίνα Αδάλογλου την Κυμινιώτισσα.
YΛΙΚΑ
1ο ΜΙΓΜΑ
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. ζάχαρη άχνη
160 γρ. φρέσκο βούτυρο γάλακτος
100 γρ. φρέσκο βούτυρο
1 βανίλια σε σκόνη
30 ml κονιάκ
2ο ΜΙΓΜΑ
200 γρ. αμύγδαλο αβουρδισμένο και χονδροκομμένο
3ο ΜΙΓΜΑ
520 γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ
΄Αχνη ζάχαρη
Ανθόνερο
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά του 1ου μίγματος και χτυπάμε με το φτερό δυνατά μέχρι να «αφρατέψουν».
Προσθέτουμε το αμύγδαλο και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Στην συνέχεια προσθέτουμε και τα υλικά του 3ου μίγματος και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου.
Πλάθουμε την ζύμη μας σε σχήματα της αρεσκείας .
Εμείς πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε τους κουραμπιέδες από τον φούρνο ραντίζουμε με ανθόνερο και αφού κρυώσουν πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Διατηρούνται τραγανοί σε μεταλλικά δοχεία ερμητικά κλειστά…