Συνταγή: Κρουασανάκια με γέμιση μερέντας – Απλά και γρήγορα από την Ελένη Μπρούφα

Απίθανα και γευστικά Κρουασανάκια με γέμιση μερέντας από τα χέρια της Ελένης Μπρούφα

Από την Ελένη Μπρούφα

Υλικά για τη ζύμη:

1 πακέτο αλεύρι φαρινάπ

1/2 ποτήρι νερού σπορέλαιο

1 ποτήρι γάλα

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 κ.γλ. ζάχαρη

1/2 κ.γλ. αλάτι

1 αυγό για την ζύμη και 1 αυγό για επάλειψη  στο τέλος

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Ξεκινάμε με τη ζύμη. Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα.
  2. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά και προσθέτουμε το λάδι, το αυγό και ανακατεύουμε πάλι.

3.Τέλος ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε.

  1. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 20 λεπτά με μισή ώρα το πολύ.
  2. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, παίρνουμε ποσότητα ζύμης όσο είναι η χούφτα μας. Ανοίγουμε ένα στρογγυλό φυλλαράκι και το χωρίζουμε σε τέσσερα τρίγωνα.
  3. Σε κάθε τρίγωνο προσθέτουμε μερέντα και τυλίγουμε με τη μύτη της ζύμης προς τα έξω. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
  4. Πριν τα ψήσουμε τα αλείφουμε με αυγό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.

Καλή σας επιτυχία!!!