Πανδαισία σαλατικών με βινεγκρέτ φέτας

Η σαλάτα που λατρεύω, καθαρή γεύση ελληνική πολυβραβευμένη στο εξωτερικό και ξεχειλίζει βιταμίνες και φρεσκάδα.

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Την δοκίμασα πρώτη φορά στα περίφημα Κιούπια της Ρόδου από τα «χεράκια» του ιδιοκτήτη τους Βαγγέλη Κουμπιάδη και από τότε την «υιοθέτησα»… Στο μυαλό μου είναι συνυφασμένη με τον ερχομό της άνοιξης κάποιες φορές την διανθίζω και με δικά μου αγαπημένα χόρτα παπαρούνα, σπαράγγια, ομβριές, καυκαλίθρες, σταμναγκάθι. Αφήστε λοιπόν την φαντασία σας ελεύθερη και βέβαια η γεύση είναι υποκειμενική.

Την βινεγκρέτ φέτας όμως θα την λατρέψετε είμαι σίγουρη.

Η συνταγή δική σας

 Πανδαισία σαλατικών με ρεβύθια βινεγκρέτ φέτας

Από τον executive chef Βαγγέλη Κουμπιάδη City hotel, London

Υλικά για την σαλάτα

1 μαρούλι κομμένο με το χέρι

5-6 φύλλα σέσκουλα κομμένα στο χέρι

1/2 ραντίτσιο χοντροκομμένο

1 ντομάτα κομμένη σε μικρά τετράγωνα κομμάτια

Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο ή μάραθο

1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Κάπαρη κουμπιά και φύλλα

150 γρ. ρεβιθια βρασμένα και κομμένα

Κουκουνάρι

Υλικά για την βινεγκρετ φέτας

4 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

1 κ.σ. άσπρο ξύδι από κρασί

½ κ.σ. μουστάρδα

50 γρ. τυρί φέτα μαλακή

Για το φινίρισμα

1 καρδούλα μαρουλιού

Τρόπος παρασκευής

Πρώτα φτιάχνουμε την βινεγκρέτ φέτας για να «σταθούν» λίγο τα υλικά και να αναδυθούν τα αρώματα.

Στο μπλέντερ βάζουμε τα υλικά της βινεγκρέτ και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουν βελούδινη υφή.

Σε σαλατιέρα βάζουμε κατά σειρά τα υλικά.

Ανακατεύουμε με το χέρι μας και στο τέλος περιχύνουμε την σαλάτα με την υπέροχη βινεγκρέτ.

Σερβίρουμε σε ανοικτή πιατέλα για καλύτερη εμφάνιση.

Μικρά μυστικά

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα ρεβίθια με φάβα τουρσί δηλ. βράζουμε για 20 λεπτά την φάβα και την βάζουμε σε άλμη ξύδι και ελαιόλαδο. ΄Ετσι δίνουμε στην σαλάτα μια πιο δυνατή πινελιά…