Απίθανα και γευστικά Κρουασανάκια με γέμιση μερέντας από τα χέρια της Ελένης Μπρούφα
Υλικά για τη ζύμη:
1 πακέτο αλεύρι φαρινάπ
1/2 ποτήρι νερού σπορέλαιο
1 ποτήρι γάλα
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κ.γλ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 αυγό για την ζύμη και 1 αυγό για επάλειψη στο τέλος
- Ξεκινάμε με τη ζύμη. Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα.
- Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά και προσθέτουμε το λάδι, το αυγό και ανακατεύουμε πάλι.
3.Τέλος ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε.
- Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 20 λεπτά με μισή ώρα το πολύ.
- Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, παίρνουμε ποσότητα ζύμης όσο είναι η χούφτα μας. Ανοίγουμε ένα στρογγυλό φυλλαράκι και το χωρίζουμε σε τέσσερα τρίγωνα.
- Σε κάθε τρίγωνο προσθέτουμε μερέντα και τυλίγουμε με τη μύτη της ζύμης προς τα έξω. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
- Πριν τα ψήσουμε τα αλείφουμε με αυγό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Καλή σας επιτυχία!!!