Κουλουράκια μεθυσμένα για καλή παρέα!
Πεντανόστιμα κουλουράκια που θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους. Γίνονται εύκολα και γρήγορα, ενώ συνοδεύουν το σύνολο των ροφημάτων.
Η συνταγή δική σας.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΕΡΡΑΚΗ, ΤΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ Κ. ΠΕΡΡΑΚΗΣ – CRETAN BAKERY ΦΟΥΡΝΕ ΧΑΝΙΩΝ
ΥΛΙΚΑ
3 ποτήρια νερού ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού σουσάμι
1 ξυλάκι κανέλας
1 ποτήρι νερού κανελόζουμο
½ ποτήρι νερού τσικουδιά
½ ποτήρι κρασί κόκκινο ρωμαίικο
1 κ. γ. μπέκιν πάουντερ
2 κ. γ. σόδα
800 – 1000 γρ. αλεύρι μαλακό 70% για όλες τις χρήσεις
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Βράζουμε ένα ποτήρι νερό με την κανέλα μέχρι να πάρει χρώμα για 10 λεπτά περίπου.
Διαλύουμε την σόδα στο κρασί.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο και την ζάχαρη και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το κανελόζουμο, την τσικουδιά και τέλος το κρασί.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε και το μπέικιν.
Προσθέτουμε το αλεύρι στο μίγμα των υγρών και με τα χέρια μας πια ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια εύπλαστη μαλακή ζύμη.
Την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
Παράλληλα καβουρδίζουμε το σουσάμι στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπάλες και πλάθουμε τα μεθυσμένα μας δίνοντας σχήμα σαν τελικός.
Τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και για να κολλάει καλύτερα «ραντίζουμε» λίγο τα μεθυσμένα με τσικουδιά.
Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τα μεθυσμένα μας και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και την επόμενη τα βάζουμε σε μεταλλικά κουτάκια για να διατηρηθούν φρέσκα και τραγανά.