Το επιδόρπιο παίζει καθοριστική σημασία στο «κλείσιμο» του δείπνου για αυτό πρέπει να είναι ελαφρύ και αρωματικό και να αφήνει μια γλυκιά επίγευση που θα θυμάστε.
Από την αγαπημένη μου φίλη την πολυβραβευμένη executive chef Νανά Γκαμπούρα δοκίμασα τη δροσερή κρέμα μαστίχας και για ένα τουιστ γεύσεων πιο παιχνιδιάρικο την πασπάλισε με κόκκους ροζ πιπεριού. Μου άρεσε και την έγραψα στην ατζέντα μου.
Η Νανά την σερβίρει στους φιλοξενούμενούς της με δροσερό λικέρ μαστίχας της ΄Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου που είναι και το καλύτερο.
Η συνταγή δική σας έτσι για να περνάμε καλύτερα με απλά και αρωματικά γλυκάκια… που τα απολαμβάνουμε σε κάθε στιγμή ξεχωριστή ή μοναχική.
Δροσερή κρέμα μαστίχας με κόκκους ροζ πιπεριού
Από τη Νανά Γκαμπούρα, executive chef του εστιατορίου «Στη Κουζίνα της Μαμάς ΄Αννας» Σέρβια Κοζάνης
1 λίτρο γάλα
500 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφριά
120 γρ. κορν φλάουρ
150 γρ. ζάχαρη
Μισό κ.γ. μαστίχα σε σκόνη
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας
Κόκκους ροζ πιπεριού
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε σε ένα μπολ ένα φλιτζάνι γάλα δροσερό και διαλύουμε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας γρήγορα.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη ζάχαρη, κρατώντας μια κουταλιά που θα την χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
Ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
Ρίχνουμε το μίγμα του γάλακτος με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει και να αποκτήσει την υφή κρέμας.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τότε προσθέτουμε τη μαστίχα και ανακατεύουμε και πάλι.
Αφήνουμε τη κρέμα να κρυώσει.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη που κρατήσαμε και κάνουμε σαντιγί.
Ρίχνουμε τη σαντιγί μέσα στο μπολ με την κρέμα και ανακατεύουμε απαλά με την μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα της κρέμας και να γίνει πιο πηχτή.
Την βάζουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με τους κόκκους πιπεριού.
Αφήνουμε τα μπολάκια στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
Βγάζουμε από το ψυγείο λίγο πριν σερβίρουμε και ραντίζουμε τη κρέμα μας με λικέρ μαστίχας.