Μπουρεκάκια με γέμιση λουκούμι
Από την Ελένη Μπρούφα
Απλά και γρήγορα φτιάξτε για μικρούς και μεγάλους υπέροχα μπουρεκάκια με γέμιση λουκούμι
Υλικά για τη ζύμη:
1μαγιά
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα γάλα φρέσκο, ελαφρώς χλιαρό
1κ.γλ. αλάτι
1 κ. γλ. ζάχαρη
Αλεύρι όσο πάρει, έτσι ώστε να χουμε μια μαλακή ζύμη και να μην κολλάει
Η συγκεκριμένη ζύμη είναι κατάλληλη και για πίτσα
Υλικά για τη γέμιση :
λουκούμι σε ό,τι γεύση σας αρέσει
Επίσης, θα χρειαστούμε ένα αυγό για επάλειψη στο τέλος και λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα
Μπορείτε ακόμη να κάνετε και αλμυρή γέμιση, π.χ με τυρί, ζαμπόν-κασέρι, πατάτα.
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκανίτσα προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά και ανακατεύουμε να διαλυθούν.
- Αφού διαλύσουμε τη μαγιά προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά-σιγά και σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας καλά να μην σβολιάσει.
- Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, την αφήνουμε να φουσκώσει 15-20 λεπτά το πολύ.
- Όσο γίνεται η ζύμη μας, κόβουμε σε κομματάκια τα λουκούμια μας. Το μέγεθος να ναι σαν τις μπουκίτσες.
- Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη τη χωρίζουμε σε 8 μέρη, 8 μπάλες.
- Παίρνουμε μια μπάλα, την ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο, σε ένα μέτριο μέγεθος και τη χωρίζουμε σε 8 τρίγωνα.
8 Κάθε τρίγωνο είναι και ένα μπουρεκάκι. Τοποθετούμε στο κέντρο του τριγώνου τη γέμιση και τυλίγουμε απ την άκρη του τριγώνου με κυκλική κίνηση προς τα κάτω.
- Το ίδιο κάνουμε για την υπόλοιπη ζύμη. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και πριν τα φουρνίσουμε, τα αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσαμάκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν…
Καλή επιτυχία!!