Μια άλλη λύση, εκτός από τη σούβλα, που πραγματοποιείται εύκολα και γρήγορα, είναι να φτιάξετε και να απολαύστε αρνάκι εξοχικό στη λαδόκολλα, γιατί Πάσχα χωρίς αρνάκι δε γίνεται…
Η συνταγή δική σας
Αρνάκι εξοχικό στη λαδόκολλα
Από την Δέσποινα Ανδραλή ιδιοκτήτρια το καλύτερου καταστήματος εστίασης στα Βαλκάνια “Αγιολί” Λεωφ. Νίκης 15 Θεσσαλονίκη
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αρνάκι μπούτι χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκίτσες
Μισό κιλό πατάτες μέτριες βρασμένες κομμένες σε κύβους
2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κρεμμύδια ξερά σε λεπτές φέτες ή και τριμμένα
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λεπτές φέτες ή κύβους
2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους ή λεπτές φέτες
Αλάτι Ιμαλαίων
Φρεσκοτριμμένα Πιπέρια
Σχοινόπρασσο ψιλοκομμένο
Ρίγανη φρέσκη ή αποξηραμένη τριμμένη
Θυμάρι
Μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
200 γρ. Κεφαλογραβιέρα ή Γραβιέρα Νάξου σε κύβους
100ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες χωρίς την πράσινη φύτρα
1 ποτήρι κρασί Μαντινεία ή Αγιοργήτικο
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αρνάκι να μαριναριστεί με το θυμάρι, την ρίγανη, τα πιπέρια, το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
Μια ώρα πριν το ψήσουμε το «περνάμε» με αρωματικό κρασί Μαντινεία Μοσχοφίλερο ή Αγιοργήτικο.
Βάζουμε το αρνάκι στο ταψί και το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 15 λεπτά.
Κόβουμε διπλές λαδόκολες για 4 μερίδες και υπολογίζουμε να έχουν ικανό μέγεθος για να τις κλείσουμε σαν καραμέλα.
Στρώνουμε την εξωτερική λαδόκολα και επάνω βάζουμε την άλλη.
Βάζουμε όλα τα λαχανικά με την σειρά και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Από πάνω βάζουμε τα κομμάτια από το αρνάκι, το σκόρδο, τους κύβους κεφαλογραβιέρας και πασπαλίζουμε με τα όλα τα αρωματικά.
Κλείνουμε τις λαδόκολες σαν καραμέλα.
Τις βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 25 -30 λεπτά.
Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο ανοίγοντας προσεκτικά την λαδόκολα