Συνταγή – Αυθεντική Ιταλική Πανακότα

Η συνταγή μας ήρθε από την  Βενετία και πιο συγκεκριμένα από το περίφημο Florian.

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού
Mε την Νανά διαφοροποιήσαμε λίγο την συνταγή και της χαρίσαμε άρωμα ελληνικό με μαστίχα και ροδόσταμο.
Είναι ένα γλυκό δροσερό και πολύ αγαπητό σε όλους … οι ενετικές επιρροές στην κουζίνα μας «γράφουν»…

 

Η συνταγή δική σας…

Αυθεντική Ιταλική Πανακότα

Από την Νανά Γκαμπούρα executive chef του Αθηνά Catering στα Σέρβια Κοζάνης

Υλικά  

 12 γρ. φύλλα ζελατίνης

125ml φρέσκο γάλα

75γρ.  ζάχαρη κρυσταλλική

1 στικ βανίλιας

750ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια ανακατεύοντας ελαφρά κατά διαστήματα μέχρι η θερμοκρασία να φθάσει στους 60ο C.

Σουρώνουμε ανάμεσα στα χέρια μας τα φύλλα ζελατίνης για να φύγουν τα πολλά νερά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά το μείγμα του γάλακτος και ρίχνουμε την ζελατίνη ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζουμε την πανακότα στα ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο για  2 ώρες.

Βγάζουμε από το ψυγείο και ρίχνουμε στην επιφάνεια της πανακότας το σιρόπι φρούτων που μας αρέσει.

Εμείς περιλούσαμε την πανακότα με ελαφρύ σιρόπι ροδόσταμου αλλά και σιρόπι μαστίχας.

Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο σιρόπι ή σάλτσα φράουλας, βερίκοκου, σοκολάτας ή να κάνετε μια τριλογία από σάλτσες φρούτων.