Συμφωνία – «Βατερλό» του Τσίπρα – Γράφει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Την Τρίτη 2 Μαΐου, η χώρα ξύπνησε με ένα τέταρτο Mνημόνιο. Με μία συμφωνία όνειδος που δεσμεύει τις επόμενες γενιές με νέα επώδυνα μέτρα. Μία συμφωνία που μόνο η “Πρώτη φορά Αριστερά” θα μπορούσε να πετύχει. Μια συμφωνία που φέρει το ονοματεπώνυμο “Αλέξης Τσίπρας”. 

Γράφει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο άνθρωπος που πριν από δύο χρόνια έλεγε ότι θα στείλει επιστολή και δεν θα τηρήσει τις εθνικές δεσμεύσεις, που έλεγε ότι  θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, που έλεγε “Go back madame Merkel”, που έλεγε ότι δεν θα δεχθεί ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα,  είναι ο ίδιος άνθρωπος που τώρα βάζει την υπογραφή του σε ένα τέταρτο Μνημόνιο, καταδικάζοντας την ελληνική κοινωνία στην απόλυτη φτωχοποίηση. Η χώρα – πρότυπο του κ. Τσίπρα είναι άλλωστε η Βενεζουέλα, εκεί που οι άνθρωποι σκοτώνονται για ένα κομμάτι ψωμί.

Οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι μάρτυρες. Τι έχει συμφωνήσει η ελληνική Κυβέρνηση; Ένα τέταρτο Μνημόνιο χωρίς καμία επιπρόσθετη χρηματοδότηση, χωρίς μέτρα για το χρέος και με αποδοχή ενός πακέτου μέτρων που θα φτάσει τα 12,5 δισ. ευρώ. Δηλαδή, 8,5 φορές περισσότερα από όσα προέβλεπε το περιβόητο “e-mail Χαρδούβελη”. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι, αντί για 13η σύνταξη, κόβουν και τη 12η, ενώ το αφορολόγητο από 9.000 ευρώ πέφτει στα 5.681 ευρώ. Και αν κάποτε αυτοί ήταν σοβαροί λόγοι για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθούν, τώρα πανηγυρίζουν.

Ο κ. Τσίπρας και οι βουλευτές του στο δίλημμα εξουσία ή μέτρα, επέλεξαν το δεύτερο. Προτίμησαν να υπογράψουν τα πάντα από το να αποχωριστούν την καρέκλα. Προτίμησαν να “βουλιάξουν” και άλλο -μαζί και η χώρα-  από το ενδεχόμενο άμεσης  προσφυγής στις κάλπες.

Τα νέα μέτρα θα έρθουν σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα συνεργήσει σε ένα τέταρτο Μνημόνιο, το οποίο θα οδηγήσει σε νέα αδιέξοδα την ελληνική οικονομία. Δικά τους τα μέτρα, δικός τους και ο λογαριασμός. Αυτό είναι το βαρύ τίμημα της προσωπικής αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα. Αυτό θα γίνει και το “Βατερλό” του.