Σπιτική Πουτίγκα από την Ελένη Μπρούφα – Νόστιμη – εύκολη και γρήγορα

Σπιτική Πουτίγκα

Σπιτική Πουτίγκα από την Ελένη Μπρούφα

Eleni_Mproufa
Από την Ελένη Μπρούφα

Υλικά:

1 πακέτο πτι μπερ μπισκότα

1 φάκελο σαντιγύ σοκολάτας

1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια (αυτή που γίνεται με ζεστό γάλα)

2 λίτρα φρέσκο γάλα

Κάνουμε και ένα σιρόπι προσθέτοντας μέσα λικέρ ή κονιάκ, για να έχει έντονη γεύση. Λίγη τρούφα για το πασπάλισμα στο τέλος.

spitiki-poutigkaΕκτέλεση συνταγής:

  1. Αρχικά ετοιμάζουμε το σιρόπι μας και το αφήνουμε να κρυώσει. Με αυτό θα σιροπιάσουμε ελαφρώς τα μπισκότα μας.
  2. Ετοιμάζουμε και τις δύο κρέμες, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
  3. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε και παίρνουμε 2 κ.σ από τα μπισκότα. Γεμίζουμε τα μπολάκια μας όπου θα κάνουμε το γλυκάκι μας.
  4. Με το σιρόπι που έχουμε κάνει σιροπιάζουμε ελαφρώς τα μπισκότα.
  5. Αρχίζουμε και βάζουμε μία μία τις στρώσεις από τις κρέμες. Πρώτα τη βανίλια, μετά τη σοκολάτα και τέλος πασπαλίζουμε με λίγη τρούφα σοκολάτας.
  6. Τοποθετούμε στο ψυγείο για δύο ώρες περίπου για να παγώσουν.

Στο συγκεκριμένο γλύκισμα μπορείτε να χρησιμοποιείτε και άλλες γεύσεις από κρέμα όπως: πορτοκάλι, φράουλα κτλ.

Ακόμη στο τέλος για το πασπάλισμα μπορείτε να βάλετε και χρωματιστή τρούφα, ινδοκάρυδο, ξηρούς καρπούς(ψιλοαλεσμένους), ακόμη και φρέσκα φρούτα σε μικρά κομμάτια.

Καλή σας επιτυχία!!

Προηγούμενο άρθροΥγεία: Οι κοντοί άνθρωποι κινδυνεύουν περισσότερο από διαβήτη από ό,τι οι ψηλοί
Επόμενο άρθροΗ κατάχρηση φαρμακευτικών ουσιών και το «ξεμάτιασμα» δεν αντιμετωπίζουν την κεφαλαλγία, αναφέρει η Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας