Σπιτική Πουτίγκα από την Ελένη Μπρούφα
Υλικά:
1 πακέτο πτι μπερ μπισκότα
1 φάκελο σαντιγύ σοκολάτας
1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια (αυτή που γίνεται με ζεστό γάλα)
2 λίτρα φρέσκο γάλα
Κάνουμε και ένα σιρόπι προσθέτοντας μέσα λικέρ ή κονιάκ, για να έχει έντονη γεύση. Λίγη τρούφα για το πασπάλισμα στο τέλος.
- Αρχικά ετοιμάζουμε το σιρόπι μας και το αφήνουμε να κρυώσει. Με αυτό θα σιροπιάσουμε ελαφρώς τα μπισκότα μας.
- Ετοιμάζουμε και τις δύο κρέμες, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
- Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε και παίρνουμε 2 κ.σ από τα μπισκότα. Γεμίζουμε τα μπολάκια μας όπου θα κάνουμε το γλυκάκι μας.
- Με το σιρόπι που έχουμε κάνει σιροπιάζουμε ελαφρώς τα μπισκότα.
- Αρχίζουμε και βάζουμε μία μία τις στρώσεις από τις κρέμες. Πρώτα τη βανίλια, μετά τη σοκολάτα και τέλος πασπαλίζουμε με λίγη τρούφα σοκολάτας.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για δύο ώρες περίπου για να παγώσουν.
Στο συγκεκριμένο γλύκισμα μπορείτε να χρησιμοποιείτε και άλλες γεύσεις από κρέμα όπως: πορτοκάλι, φράουλα κτλ.
Ακόμη στο τέλος για το πασπάλισμα μπορείτε να βάλετε και χρωματιστή τρούφα, ινδοκάρυδο, ξηρούς καρπούς(ψιλοαλεσμένους), ακόμη και φρέσκα φρούτα σε μικρά κομμάτια.
Καλή σας επιτυχία!!