Σπέτσες – Πειραιάς – Βρυξέλες – Γράφει Η Κωνσταντίνα Αιλιανού

Οι Πειραιώτες γνώριζαν τη Νόνη Δούνια πριν ακόμη τη μάθει όλη η Ελλάδα. Εξαιρετική κολυμβήτρια του Εθνικού κι αργότερα στην ομάδα πόλο της Καστέλας. Χώρια που όση ήταν η ομορφιά , άλλη τόση ήταν κι η προσωπικότητα της. «Έπαιζαν» μπουνιές ποια από τις δυο θα γίνει το χαρακτηριστικό της, μα άδικο το «ξύλο», τελικά συμπορεύθηκαν…

Έγινε κι σπουδαία χορεύτρια με σπουδές στην κρατική σχολή ορχηστρικής τέχνης, σπούδασε και σχέδιο μόδας στη σχολή Βελουδάκη. Τελικά η «μεγάλη της πετριά» με την υποκριτική αναδύθηκε γρήγορα κι η σχολή «Ίασμος» του σπουδαίου Βασίλη Διαμαντόπουλου, ξεδίπλωσε το υποκριτικό της ταλέντο.

Με καταγωγή από τις Σπέτσες, μεγάλωσε και ζει στον Πειραιά, όπου ανέπτυξε έντονη κοινωνική/εθελοντική και πολιτική δράση και το 2019 εξελέγη βουλευτής με τη ΝΔ. Στη θητεία της ήταν μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, καθώς και της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής.  Ταυτοχρόνως υποστήριξε με το γνωστό της πάθος τις θέσεις της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία και την ισότητα .

Αν κάνει κάποιος/α μια αναδρομή στην πορεία της θα τη βρει  «Β’ Σταρ Ελλάς» στα καλλιστεία του 1996 κι ένα χρόνο αργότερα στην 3η θέση του διαγωνισμού Μις Ευρώπη.

Η πρώτη της στην υποκριτική της πορεία έγινε με τη σειρά  «Στρίβειν διά του αρραβώνος»  κι έκτοτε ακολούθησαν δεκάδες σειρές και πολλές συμμετοχές της σε διάφορες εκπομπές.

Στις προσεχείς ευρωεκλογές, η Νόνη Δούνια είναι υποψήφια με τη ΝΔ.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 18 Μαΐου 2024
Επόμενο άρθροΝ. Δένδιας: Πρέπει να προσλάβουμε μια καινούργια οικονομία, μια καινούργια πραγματικότητα για τις Ένοπλες Δυνάμεις και την ασφάλεια της χώρας