Σουφλέ σοκολάτας – Ένα πανεύκολο γλυκό που θα σας κατακτήσει …

Το σίγουρο είναι ότι ξετρελαίνει τους πάντες, κάθε εποχή του χρόνου. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα υγείας ή σοκολάτα γάλακτος άλλωστε όλα είναι θέμα γούστου.

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Το καυτό σουφλέ σοκολάτας σερβίρεται με κρέμα γάλακτος χλιαρή ή δροσερή αλλά και με ένα παγωτό βανίλια ή ακόμα και σορμπέ πορτοκαλιού.

Ανετότατα τρώγεται και σκέτο όπως το συνηθίζω, να απολαύσω τη σοκολάτα αυτούσια… κάνω που κάνω την αμαρτία.

Είμαι σίγουρη ότι οι φίλοι σας θα σας λατρέψουν εσάς… και βέβαια το σουφλέ σοκολάτας με τη δική σας υπογραφή.

Σουφλέ Σοκολάτας

Από τη Νανά Γκαμπούρα executive chef εστιατορίου «Στην κουζίνα της μαμάς Άννας» Σέρβια Κοζάνης

Υλικά

500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια

500 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κομμάτια

10 αυγά μεγάλα

300 γρ. ζάχαρη άχνη

200 γρ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο

1 σφηνάκι λικέρ Grand Marnier ή μπράντυ

1 κ.γ. αλάτι θαλασσινό

Τρόπος παρασκευής

Σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία βάζουμε τα κομμάτια σοκολάτας και το βούτυρο για να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με την μαρίζ.

Μόλις λιώσει και ζεσταθεί το μίγμα, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Σε καθαρό κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά μέχρι να «αφρατέψουν».

Τότε ρίχνουμε σιγά σιγά το μίγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας με την μαρίζ απαλά.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το λικέρ, το αλάτι και ανακατεύουμε και πάλι.

Βουτυρώνουμε πυρίμαχα ατομικά φορμάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά και το αλεύρι το τινάζουμε για να μείνει ίσα λίγο στα φορμάκια.

Ρίχνουμε το μίγμα εναλλάξ στα μπολ και τα βάζουμε σε ταψί και τα ακουμπάμε στη σχάρα του φούρνου.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 9-10 λεπτά τα βγάζουμε από το φούρνο με πυρίμαχο γάντι.

Ξεφορμάρουμε και αν θέλουμε ρίχνουμε δροσερή κρέμα γάλακτος.

Απολαμβάνουμε κάθε κουταλιά.