Σόου ελαφρού θεάτρου με τα ρέστα Τσίπρα – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ακούστε πώς στήθηκε το μεγάλο σόου Τσίπρα και πώς επιχειρήθηκε να εμπλακεί σ’ αυτό κι η πρόεδρος της Δημοκρατίας:

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Βήμα 1ο: Προχθές το πρωί, από το γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επικοινωνούν με το γραφείο της Προέδρου της Δημοκρατίας και ζητούν επείγουσα συνάντηση το απόγευμα.

Βήμα 2ο: Αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στα γραφεία της ΑΔΑΕ, συναντιέται με τον πρόεδρο Ράμμο και εξέρχεται κρατώντας έναν φάκελο στα χέρια. Εν συνεχεία στήθηκε μπροστά στις κάμερες που είχαν ειδοποιηθεί και με ύφος ανθρώπου που οι ευθύνες έχουν πέσει στους  ώμους του, μιλά επιτηδευμένα μια γλώσσα που ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται, κι είναι εμφανής η αποστήθισή της:  «Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι». Λόγια του Ελευθερίου Βενιζέλου, με προφανή στόχο το Κεντρώο ακροατήριο.

Βήμα 3ο: Λίγη ώρα μετά, πραγματοποιείται η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία είχε ζητηθεί από το πρωί. Όταν υποτίθεται δεν γνώριζε τι θα του πει ο Ράμμος!  Κι αμέσως μετά αναλαμβάνει δράση ο δραματοποιημένος οίστρος του προέδρου της ΣΥΡΙΖΑ, για να κορυφωθεί το σόου με την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας, είναι σαφές ότι παίζει τα ρέστα του. Την πολιτική του ύπαρξη, το μέλλον του. Όπως το 2014 και το 2015 έπαιξε κορώνα γράμματα την Ελλάδα και ουσιαστικά την αποσταθεροποίησε και ξεφτίλισε τους θεσμούς με την αλλαγή της λαϊκής ετυμηγορίας, έτσι και τώρα πράττει πάλι τη ίδιο. Και δη σε μια περίοδο που η χώρα συναντά το μέλλον της, απαλλαγμένη από ιδεοληψίες και πολιτικές ανοησίες και με μια κυβέρνηση που ξέρει τι της γίνεται.

Ξέρετε κάτι; Απροκάλυπτα μπορούμε να μιλάμε για επανάληψη των μεθοδεύσεων στην υπόθεση Novartis.

Προσέξτε: Τότε πήγε κι ενημερώθηκε από τη Δικαιοσύνη… ο Τζανακόπουλος. Τώρα πήγε ο Τσίπρας. Τότε τα δημοσιεύματα προηγούντο των μετέπειτα γεγονότων. Το ίδιο κι αυτή την περίοδο, όπου σε συνέχεια κάθε εβδομάδα, κάποιοι διέρρεαν όσα ήθελαν να διαρρεύσουν. Τότε έκανε διάγγελμα ο Παπαγγελόπουλος έξω από το Μέγαρο Μαξίμου περί του …μεγαλύτερου σκανδάλου  από συστάσεως του ελληνικού κράτους». Τώρα έκανε ο ίδιος ο Τσίπρας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Τότε υπήρχαν ενδείξεις για συνεργασία δικαστών στη δημιουργία του ψεύτικου σκανδάλου. Σήμερα ο ίδιος ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ δείχνει να παίζει παιγνίδι με τον ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω αδιάψευστων δημοσιευμάτων περί εκλογικής του συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Κουμουνδούρου.

Προσέξτε κι αυτό: Κάποιοι δεν φαίνεται να μαθαίνουν το παραμικρό από παθήματά τους. Τα ίδια περίπου, με το ίδιο περισπούδαστο και δραματουργικό ύφος, έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας και λίγο πριν την περίφημη εκλογή προέδρου Δημοκρατίας, όταν σε μοντάζ Λαζόπουλου ο Χαϊκάλης έκανε …καταγγελία  «απόπειρας χρηματισμού»  του…

Όχι απλώς θέατρο, αλλά …ελαφρύ θέατρο. Και δη την ώρα που διεξάγονται δυο ειδικά δικαστήρια, όπου αποκαλύπτονται σημεία και τέρατα… Μέχρι και για σακούλες με χρήματα που πήγαιναν προς τον ΣΥΡΙΖΑ… Ή και για απατεώνες που τους φόρεσαν κουκούλες για να …δικάσουν  πρωθυπουργούς και πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ…

Όσο για τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ; Πέραν του ότι είναι τοποθετημένος από τον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις εκλογές του 2019, πέραν του ότι επέλεξε να παίξει μονομερή πολιτικό ρόλο που δεν συνάδει με τα συνταγματικά του καθήκοντα, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά.

Εν πάση περιπτώσει, στην πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, θα δούμε και θ’ ακούσουμε πολλά κι ασφαλώς οι συγκρίσεις σε επίπεδο διακυβέρνησης και θεσμικών διαδικασιών, θα είναι καταλυτικές… Ένα μικρό παράδειγμα, ας πούμε, είναι ότι θα αποκαλυφθεί λίαν συντόμως, ότι μέλη της ΑΔΑΕ ήταν προ του διορισμού τους σε γραφεία υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ…. Όπως η κυρία Παπανικολάου, στο γραφείο του Αριστείδη Μπαλτά… Κι άλλα πολλά…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου 2023
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία στην Κ. Μακεδονία – Χιόνισε στον Χορτιάτη
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.