Σοκολατένιος πειρασμός – Δεν μπορείς να του αντισταθείς!

Τούρτα σοκολάτα
Ελένη Σιδηροπούλου
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Ένα γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο. Εύκολο, γρήγορο και το κυριότερο πεντανόστιμο!

Το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσουν ξανά και ξανά μικροί και μεγάλοι

Η συνταγή για εσάς:

Σοκολατένιος πειρασμός 1

Σοκολατένιος πειρασμός

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

250 γρ. μπισκότα βανίλιας ή πτι μπερ

150 γρ. λιωμένο βούτυρο

1 βανίλια

1 πρέζα αλάτι

2 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο προσθέτοντας το αλάτι, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Αφού θρυμματίσουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μας, θα ρίξουμε το λιωμένο βούτυρο για να μαλακώσουν τα μπισκότα και για να δώσουμε σχήμα. Βάζουμε τα μπισκότα μας ως βάση σε ένα τσέρκι για να βγει εύκολα και αν δεν έχετε, το βάζετε σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι. Το βάζετε κατευθείαν στο ψυγείο για ένα μισάωρο, ώστε να παγώσει και να σταθεί η μπισκοτένια βάση μας.

Σοκολατένιος πειρασμός 2

Για τη γέμιση γκανάζ θα χρειαστούμε:

20 γρ. κουβερτούρα

150 γρ. νουτέλα ή μερέντα

300 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. βούτυρο λιωμένο

1 βανίλια ή λικεράκι ή κονιάκ για έξτρα γεύση

Ζεσταίνουμε ελαφρά σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε στο μπολ με τη σπασμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και προσθέτουμε τη νουτέλα μας και το λιωμένο βούτυρο μαζί με τη βανίλια ή το λικέρ μας.

Μετά ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κρύα μπισκοτένια βάση μας και ξανά ψυγείο για 1 με 2 ώρες, μέχρι να μπορέσει να κοπεί.

Από πάνω στολίζουμε όπως θέλουμε. Εγώ έβαλα φρέσκια τριμμένη κουβερτούρα.

Καλή σας απόλαυση και καλή σας επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Σάββατο 06-03-2021
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 6 Μαρτίου 2021